Suoraan sisältöön

Myötätuuli

Nainen työntää asukasta pyörätuolissa kesäisenä päivänä.

Koskelan monipuolisen palvelukeskuksen puistoalueella kiertävä esteetön rollaattori- ja pyörätuolipolku

Suunnittelu Myötätuuli-polun rakentamiseksi käynnistyi vuonna 2004 ja ensimmäinen    hakemus Helsingin kaupungin kaupunginhallituksen lähiörahastoon tehtiin vuonna 2005.

Päätös määrärahaan oli myönteinen joten suunnittelu yhteistyössä arkkitehti Pekka Mannerin kanssa käynnistyi syksyllä 2005. Ensimmäiset polun osat ala-pihalle rakennettiin jo syksyllä 2005. Tästä eteenpäin on lähiörahastosta saatu vuosittain määrärahaa polun jatkohankkeisiin.  

Polkua rakennettiin asteittain ja koko alapihan osuus oli valmiina 2009, silloin paikoillaan olivat myös kolme Seniori-kuntoilupistettä erilaisine välineineen ja avogrillialue Hilde. Levähdyspaikkoja kalusteineen ja sähköpistokkeineen oli tuolloin neljä kappaletta. Avajaiset pidettiin keväällä 2009 juhlallisin menoin.

Suunnittelu jatkui edelleen ja seuraavassa vaiheessa rakennettiin vuonna 2010 kesäkahvila-alue, ensin puu- ja kaasukäyttöinen grilli Waldemar ja seuraavana kesänä kahvila-alueen laajennus ja kesäkioski markiisivarjoineen. Vuonna 2012 aloitettiin F-talon edustan piha-alueen polun rakentaminen, sinne sijoittui kaksi levähdysaluetta ja muistelualue vesiputouksineen (Solina) ja istutuksineen, tämän osan avajaisia vietettiin 4.6.2013 jolloin koko projekti sai myös päätöksen kokonaisuudessa kymmenen eri vaiheen kautta. Loputkin kalusteet puistoon saapuivat marraskuussa 2013 ja ne ovat nyt paikoillaan kesällä 2014. Kesäkioskin ja muistelualueen projektiin liittyi myös viheralueiden kunnostusta ja puiden ja kukkien istutusta levähdysalueiden yhteyteen. Samaan aikaan rakennettiin myös yhdeksän kappaletta istutuslaatikoita kolmelle eri levähdysalueelle Koskelan monipuolisen palvelukeskuksen asukkaiden iloksi, näissä viime kesänä kasvoi kukkia, kurpitsoja ja perunoita ja satoa korjattiin yhdessä loppukesällä.

Myötätuuli- Medvind –polun varrella on arkkitehti Pekka Mannerin suunnittelemia uniikkikappaleita mm.  Varpaisjärven mustasta graniitista tehty vesiputousmonumentti (Solina), puu- ja kaasukäyttöinen grilli (Waldemar), kesäkioski ja yhdeksän istutuslaatikkoa. Polun nimi ja muut kohteet ovat saaneet nimensä eri aikoina pidettyjen nimikilpailujen perusteella.10.08.2020 12:57