Suoraan sisältöön

Ryhmät

Neuvolatoiminnan muutoksista saat tietoa Ajankohtaista-osiosta.


Neuvoloiden ryhmät

Fysioterapiaryhmiä

  • Raskausajan ryhmiä järjestetään Vuosaaren, Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa sekä Töölön ja Malmin avofysioterapian tiloissa.
    Fysioterapiaryhmät raskausaikana

  • Jo synnyttäneille ryhmiä järjestetään Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa sekä Malmin ja Töölön avofysioterapiayksiköissä.
    Fysioterapiaryhmät synnyttäneille

Raskausajan ja synnyttäneiden fysioterapiaryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu Helsingin sähköisen ajanvarauksen kautta tunnistautumalla palveluun Suomi.fi-tunnistautumisen kautta esim. mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.
Palvelun kautta tapahtuu myös ajanvarauksen peruminen tai ajanvarauksen siirtäminen toiseen ajankohtaan.

Palveluun pääsee oheisesta linkistä: https://helsote.palveluohjain.fi/citizen/  
→ Avoimet palvelut → Perhevalmennus fysioterapia tai Familjeförberedelse, fysioterapi
→ Fysioterapia odottavat äidit / Fysioterapia synnyttäneet äidit tai Fysioterapia odottavat äidit – Ruotsi / Fysioterapia synnyttäneet äidit – Ruotsi

Tarvittaessa lisätietoa fysioterapian keskitetystä puhelinpalvelusta arkisin klo 8–15 p. 09 310 67000, käytössä on takaisinsoittopalvelu.

Perhevalmennukset

Helsinkiläisille ensisynnyttäjille tarkoitettu perhevalmennus koostuu ennen vauvan syntymää fysioterapiaryhmästä, neuvoloissa pidettävistä perhevalmennuksista raskausviikoilla 20-28 ja 30-38 sekä synnytyksen jälkeen leikkipuistoissa pidettävästä vauvaperhetoiminnasta.
Lisätietoa

Imetystukiryhmät   

Imetystukiryhmien tarkoituksena on tarjota vertaistukea samassa elämäntilanteessa oleville äideille. Ryhmiin ovat tervetulleita odottavat ja imettävät äidit. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ryhmiä ohjaavat koulutetut imetyskouluttajat.

Ryhmät        

Gestaatiodiabetes-ryhmät

Gestaatio- eli raskausdiabetesta seulotaan neuvolassa lähes kaikilta odottajilta sokerirasitustestillä. Mikäli sokerirasituksessa on poikkeava tai poikkeavia arvoja, ohjataan odottaja neuvolan ryhmäohjaukseen. Ryhmän vetäjänä toimii neuvolan terveydenhoitaja. Ohjauskäynnillä odottaja saa ruokavalio- ja liikuntaneuvontaa sekä opastusta verensokerimittarin käyttöön. Ryhmä on kertaluonteinen ja ryhmän jälkeen odottaja seuraa verensokereitaan kotona ja on tarvittaessa yhteydessä ryhmän vetäjään sähköisen asioinnin kautta.

Lapsiperheiden sosiaaliohjauksen ryhmät

Muita ryhmiä

  • Vauvojen uniohjauksen Facebook-ryhmä   
    Tässä ryhmässä helsinkiläisten vauvaperheiden vanhemmat keskustelevat ja jakavat kokemuksia vauvojen unesta ja unipulmista. Facebook-ryhmä on suljettu ryhmä, jossa on mukana Helsingin kaupungin neuvolan terveydenhoitaja ja lapsiperheiden sosiaaliohjauksen sosiaaliohjaaja, jotka lukevat ja kommentoivat viestejä. Pääpaino on kuitenkin vertaiskeskustelussa. Mikäli tarvitset yksilöllistä ohjausta vauvan unipulmaan, voit ottaa yhteyttä suoraan lapsiperheiden sosiaaliohjauksen ohjaajaan. Lisää tietoa mm. unipulmista www.hel.fi/perheentuki.


06.07.2020 10:30