Suoraan sisältöön

Neuvoloiden ryhmät

Neuvolatoiminnan muutoksista saat tietoa Ajankohtaista-osiosta.


Fysioterapiaryhmiä

  • Raskausajan ryhmiä järjestetään Vuosaaren, Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa sekä Töölön ja Malmin avofysioterapian tiloissa.
    Fysioterapiaryhmät raskausaikana

  • Jo synnyttäneille ryhmiä järjestetään Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa sekä Malmin ja Töölön avofysioterapiayksiköissä.
    Fysioterapiaryhmät synnyttäneille

Raskausajan ja synnyttäneiden fysioterapiaryhmiin ilmoittautuminen:

  • Palvelun kautta tapahtuu myös ajanvarauksen peruminen tai ajanvarauksen siirtäminen toiseen ajankohtaan.

Valitse palvelussa kohta Avoimet palvelut 

→ Perhevalmennus fysioterapia tai Familjeförberedelse fysioterapi → Fysioterapia odottavat äidit tai Fysioterapia synnyttäneet äidit tai Fysioterapia odottavat äidit – Ruotsi / Fysioterapia synnyttäneet äidit – Ruotsi

Tarvittaessa lisätietoa fysioterapian keskitetystä puhelinpalvelusta arkisin klo 8–15 p. 09 310 67000, käytössä on takaisinsoittopalvelu.

Perhevalmennukset

Perhevalmennus on kohdennettu ensisijaisesti ensisynnyttäjille, uudelleensynnyttäjien mahdollisuudesta osallistua valmennukseen voi keskustella oman terveydenhoitajan kanssa. Perhevalmennus koostuu ennen vauvan syntymää pidettävästä fysioterapiaryhmästä, neuvoloissa pidettävistä perhevalmennuksista raskausviikoilla 20–28 ja 30–38 sekä synnytyksen jälkeen leikkipuistoissa pidettävästä vauvaperhetoiminnasta.

Perhevalmennukset järjestetään tällä hetkellä etänä.

Leikkipuistojen vauvaperhetoiminta

Helsingin kaupungin leikkipuistot ja perhetalot järjestävät vauvaperhetoimintaa neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Tapaamiset järjestetään leikkipuistoissa ja perhetaloissa.

Imetystukiryhmät   

Imetystukiryhmien tarkoituksena on tarjota vertaistukea samassa elämäntilanteessa oleville äideille. Ryhmiin ovat tervetulleita odottavat ja imettävät äidit. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ryhmiä ohjaavat koulutetut imetyskouluttajat.

Gestaatiodiabetes-ryhmät

Gestaatio- eli raskausdiabetesta seulotaan neuvolassa lähes kaikilta odottajilta sokerirasitustestillä. Mikäli sokerirasituksessa on poikkeava tai poikkeavia arvoja, ohjataan odottaja neuvolan ryhmäohjaukseen. Ryhmän vetäjänä toimii neuvolan terveydenhoitaja. Ohjauskäynnillä odottaja saa ruokavalio- ja liikuntaneuvontaa sekä opastusta verensokerimittarin käyttöön. Ryhmä on kertaluonteinen ja ryhmän jälkeen odottaja seuraa verensokereitaan kotona ja on tarvittaessa yhteydessä ryhmän vetäjään sähköisen asioinnin kautta.

Lapsiperheiden sosiaaliohjauksen ryhmät

Muita ryhmiä

Tässä ryhmässä helsinkiläisten vauvaperheiden vanhemmat keskustelevat ja jakavat kokemuksia vauvojen unesta ja unipulmista. Facebook-ryhmä on suljettu ryhmä, jossa on mukana Helsingin kaupungin neuvolan terveydenhoitaja ja lapsiperheiden sosiaaliohjauksen sosiaaliohjaaja, jotka lukevat ja kommentoivat viestejä. Pääpaino on kuitenkin vertaiskeskustelussa.

Mikäli tarvitset yksilöllistä ohjausta vauvan unipulmaan, voit ottaa yhteyttä  02.03.2022 14:50