Suoraan sisältöön

Influenssa- ja hepatiitti B -rokotukset

Influenssarokotukset

Influenssarokotuksen saavat osana kansallista rokotusohjelmaa kaikki opiskelijat, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollon tai lääkehuollon tehtävissä ja kohtaavat influenssaa sairastavia. Lisäksi rokote annetaan niille opiskelijoille, jotka sairautensa tai hoitonsa vuoksi kuuluvat riskiryhmiin sekä varusmiespalveluksensa aloittaville miehille ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaville naisille. Rokote tarjotaan myös niille opiskelijoille, joiden lähipiirissä on vakavalle influenssalle alttiita henkilöitä.

Lisätietoa rokotusvastaanotosta


Työharjoittelussa tartuntavaaraan altistuville opiskelijoille maksuton hepatiitti-B-rokote 

Työharjoittelussa tartuntavaaraan altistuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Rokotukset tulisi antaa opiskelun alkuvaiheessa siten, että ainakin kaksi annosta rokotetta on annettuna ennen kuin opiskelija aloittaa työharjoittelun, jossa hänellä on riski saada hepatiitti B -tartunta.

Rokote suojaa tarttuvalta maksatulehdukselta ja se annetaan opiskeluterveydenhuollossa.

Rokotukseen ovat oikeutettuja terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja-, kätilö-, laboratorio- ja lähihoitajaopiskelijat, ensihoidon opiskelijat, hammashoitaja- ja suuhygienistiopiskelijat sekä välinehuollon opiskelijat. Rokotusta tarjotaan opintonsa aloittaville sekä opiskelijoille, joilla ei vielä ole rokotussuojaa.

Mikäli rokotesarja jää kesken opiskelun päättyessä, on sen täydentäminen henkilön omalla vastuulla, joko itse maksaen tai mahdollisuuksien mukaan työterveyshuollossa.

Tartuntavaaraan joutuvien opiskelijoiden hepatiitti B -rokotukset

Opiskeluterveydenhuollossa järjestetään syksyisin rokotuskampanja uusille opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuolto tiedottaa tarkemmista ajankohdista oppilaitoksia ja opiskelijoita.

Lisätietoja maksuttomasta hepatiitti B – rokotuksesta saat oman oppilaitoksesi terveydenhoitajalta.

  
Sähköinen asiointi opiskeluterveydenhuollossa 

Sähköistä asiointia on laajennettu koskemaan myös ammatillisia oppilaitoksia ja lukioita.

Helsingin kaupungin opiskeluterveydenhuollossa on nyt mahdollista asioida sähköisesti oman oppilaitoksen terveydenhoitajan kanssa.

Sähköinen asioinnin kautta opiskelija voi varata aikoja oppilaitoksen terveydenhoitajalle sekä laittaa ns. web-viestiä suojatusti. Suojattu yhteys tarkoittaa sitä, että viestittely voi sisältää myös salassa pidettäviä asioita kuten laboratoriovastausten antaminen.

Lisätietoja02.01.2020 16:07