Suoraan sisältöön

Esitteet

-  esite suomeksi  (pdf)  
-  albania  (pdf)
-  arabia  (pdf) 
-  englanti  (pdf)
-  espanja  (pdf)
-  kurdi  (pdf)
-  lingala  (pdf)
-  mandariinikiina  (pdf)
-  portugali  (pdf)
-  ranska  (pdf)
-  somali  (pdf)
-  thai  (pdf)
-  turkki  (pdf)
-  urdu  (pdf)
-  venäjä  (pdf)
-  vietnam  (pdf)
-  viro  (pdf)
 

Esite

Puheterapeutti tutkii ja kuntouttaa lapsia, joilla on puheen, kielen ja kommunikaation vaikeuksia. Puheterapian tavoitteena on vahvistaa lapsen puheen- ja kielenkehityksen taitoja ja ennaltaehkäistä oppimisvaikeuksia. Puheterapeutti voi tarvittaessa ohjata lapsen jatkotutkimuksiin.

Puheterapia on osa suomalaista terveydenhuoltoa ja monet alle kouluikäiset lapset käyvät puheterapiassa. Puheterapia on maksutonta palvelua.

Lapset ohjataan puheterapiaan neuvolan kautta. Vanhemmat voivat myös soittaa puheterapeutille, jos he ovat huolissaan lapsen puheen- ja kielenkehityksestä.

Puheterapiassa lapsen kielellistä kehitystä tuetaan erilaisten leikkien, pelien ja tehtävien avulla. Lisäksi puheterapeutti voi antaa kotiharjoituksia, joita vanhemmat tekevät lapsensa kanssa. Puheterapiakäynti kestää noin 45 minuuttia. Lapsi on puheterapeutin vastaanotolla yksin tai vanhempien kanssa. Puheterapiakäynnille tilataan tulkki tarvittaessa. Puheterapiakäyntien määrä ja sisältö sovitaan lapsen tarpeiden mukaan yhdessä vanhempien kanssa.  09.03.2018 14:21