Suoraan sisältöön

Perheoikeudelliset asiat

Vironkatu 2
00170 Helsinki
PL 8620, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 5015
Toimipiste kartalla

Walk in -palvelu elatussopimusasioissa

Walk in lasten elatusta koskevissa asioissa palvelee toistaiseksi joka viikko tiistaisin klo 9-11.

Walk in -palvelun kautta lasten vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta. Ensimmäistä elatussopimusta ei palvelussa voi  tehdä, vaan sitä varten tulee varata aika. 

Huomioithan, että palvelussa ei voi asioida ilman toista vanhempaa. Palvelu on tarkoitettu vain elatusapuasioihin, muut sopimusasiat hoidetaan ajanvarauksella.

Walk in -palvelu on auki tiistaisin klo 9–11 jolloin vuoronumeroita jaetaan klo 8.30 -10.15.  Palvelupiste on Helsingin kaupungin perheoikeudellisissa asioissa, os.Vironkatu 2, 4. krs. Palvelemme myös englanniksi, tulkin käyttö ei ole valitettavasti mahdollista.

Ohjeita Walk in -palveluun tuleville asiakkaille

Valmistautukaa käyntiin jo etukäteen täyttämällä seuraavat lomakkeet:

Mukana tulee olla myös tositteet tuloista ja asumismenoista.

Jos aiemmat lasta koskevat sopimukset on tehty muualla kuin Helsingissä tai jos vanhemmilla on oikeuden tekemä päätös elatusavusta, tulee vanhemmilla olla sopimus/päätös mukana.

Ilman täytettyjä lomakkeita ja tarvittavia tositteita sopimuksia ei voida vahvistaa. Lomakkeet voi ottaa mukaan joko sähköisessä muodossa tai valmiiksi tulostettuina.

Palvelemme asiakkaita vuoronumeroperiaatteella. Saapuessanne palveluun ilmoittautukaa aulavirkailijalle ja täyttäkää tarvittaessa palveluun tarvittava esitietolomake. Vuoronumeron saa sen jälkeen aulavirkailijalta. Mikäli ette ole täyttäneet varallisuusselvityslomaketta etukäteen, sen voi täyttää myös vielä ennen asiointivuoroa.

Asiointiaikaa on maksimissaan 30 minuuttia. Mikäli aika ei riitä tai sopimuksia ei voida vahvistaa puutteellisten selvitysten vuoksi, ohjataan asiakas varaamaan aika keskitetyn ajanvarauksen kautta.


Katso myös:
Valmistautuminen lastenvalvojan tapaamiseen sopimusasioissa
27.10.2020 09:07