Suoraan sisältöön

Perheoikeudelliset asiat

Vironkatu 2
00170 Helsinki
PL 8620, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 5015
Toimipiste kartalla

Walk in -palvelu elatussopimusasioissa

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


WALK IN -PALVELU PALVELEE TOISTAISEKSI AJANVARAUKSELLA JOHTUEN KORONATILANTEESTA.


Ajan walk in -palveluun lasten elatusta koskevissa asioissa voi varata numerosta 09 31043413 tiistaisin ja torstaisin klo 12-13. Numerosta annetaan aikoja vain lapsen elatusta koskevassa jatkosopimusasiassa. 

Walk in -palvelun kautta lapsen vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai -päätöksen jatkosta tai muuttamisesta. Ensimmäistä elatussopimusta ei palvelussa voi  tehdä, vaan sitä varten tulee varata aika keskitetyn ajanvarauksen kautta. 

Huomioithan, että palvelussa ei voi asioida ilman toista vanhempaa. Palvelu on tarkoitettu vain elatusapuasioiden jatkosopimiselle, muita sopimusasioita varten ajan voi varata keskitetyn ajanvarauksen kautta.

Palvelupiste on Helsingin kaupungin perheoikeudellisissa asioissa, os.Vironkatu 2, 4. krs. Palvelemme myös englanniksi, tulkin käyttö ei ole valitettavasti mahdollista.

Ohjeita Walk in -palveluun tuleville asiakkaille

Valmistautukaa käyntiin jo etukäteen täyttämällä seuraavat lomakkeet:

Mukana tulee olla myös tositteet tuloista ja asumismenoista.

Jos aiemmat lasta koskevat sopimukset on tehty muualla kuin Helsingissä tai jos vanhemmilla on oikeuden tekemä päätös elatusavusta, tulee vanhemmilla olla sopimus/päätös mukana.

Ilman täytettyjä lomakkeita ja tarvittavia tositteita sopimuksia ei voida vahvistaa. Tarvittaessa lastenvalvoja voi tarkistaa tarvittavat tiedot tuloreisteristä. 

Palvelemme asiakkaita vuoronumeroperiaatteella. Saapuessanne palveluun ilmoittautukaa aulavirkailijalle ja täyttäkää tarvittaessa palveluun tarvittava esitietolomake. Vuoronumeron saa sen jälkeen aulavirkailijalta. Mikäli ette ole täyttäneet varallisuusselvityslomaketta etukäteen, sen voi täyttää myös vielä ennen asiointivuoroa.

Asiointiaikaa on maksimissaan 30 minuuttia. Mikäli aika ei riitä tai sopimuksia ei voida vahvistaa puutteellisten selvitysten vuoksi, ohjataan asiakas varaamaan aika keskitetyn ajanvarauksen kautta.


Katso myös:
Valmistautuminen lastenvalvojan tapaamiseen sopimusasioissa
23.03.2021 11:10