Helsingin kaupunki

Esityslista

32/2013

1 (1)

Kaupunkisuunnittelulautakunta

 

 

 

 

Akp/6

 

26.11.2013

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Rakennusvirasto 8.10.2013

HEL 2013-010352 T 10 03 03

Kaupunkisuunnitteluvirasto on pyytänyt rakennusviraston kannanottoa osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksesta 11.10.2013 mennessä. Asemakaavan muutosalue sijaitsee 28. kaupunginosassa (Oulunkylä). Alue sijaitsee Risupadontien ja Tuusulanväylän välissä.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa kerrostalorakentaminen Risupadontien varressa, vähentää Tuusulanväylän liikenne-melua alueella sekä muuttaa ajoreittiä lumen vastaanottopaikalle paikkaan, jossa ajosta aiheutuu nykyistä vähemmän häiriötä alueen asukkaille.

Asemakaavan muutoksessa Risupadontien ja Tuusulanväylän väliselle alueelle on merkitty uusi kortteli 28131 ja sille 4 ohjeellista tonttia, joista 2, 3 ja 4 ovat asuinkerrostalojen korttelialuetta (AK) ja tontti 1 asuntola-tyyppisten asuinkerrostalojen korttelialuetta (AKS). Korttelissa on rakennusalat kuudelle kerrostalolle, joista kolme sijoittuu Risupadontien varteen ja yksi melusuojaksi Tuusulanväylän suuntaisesti. Kaksi rakennusta rakentuu Kivipadontien uuden jatkeen tuntumaan. Pysäköinti on pääosin autotalleissa ja -katoksissa.

Risupadontien korkeusasema muuttuu kadun nykyisestä korkeusasemasta Kivipadontien liittymän johdosta. Asemakaavassa tulee esittää kadun tasauksen mukaiset uudet likimääräiset korkeudet.

Asemakaavan jatkosuunnittelussa tulee huomioida lumenvastaanottopaikan toiminta. Rakennusvirastolla on mahdollisesti tulevaisuudessa tarve pitää vastaanottopaikkaa avoimena myös yöaikaan. Tarve riippuu muiden vastaanottopaikkojen mahdollisesta sulkemisesta. Mahdollinen meluhaitta lumenajosta Kivipadontien jatkeen lähitaloihin tulee ottaa huomioon.

Rakennusvirastolla ei ole muuta huomautettavaa Risupadontien varren osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tai asemakaavan muutosluonnoksesta.

Lisätiedot

Petri Arponen, aluesuunnittelija, puhelin: 310 38440

petri.arponen(a)hel.fi

Anni Tirri, suunnitteluinsinööri, puhelin: 310 38335

anni.tirri(a)hel.fi