Helsingin kaupunki

Esityslista

8/2013

1 (1)

Varhaiskasvatuslautakunta

 

 

 

 

Vakaj/7

 

21.5.2013

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Varhaiskasvatuslautakunta 14.05.2013 § 69

Pöydälle 14.05.2013

HEL 2012-007255 T 00 00 03

Päätös

Varhaiskasvatuslautakunta päätti panna asian pöydälle. Varhaiskasvatuslautakunta päätti antaa talousarvioaloitteesta kaupunginhallitukselle seuraavansisältöisen lausunnon.

Päivähoidon tilaverkkoa tarkastellaan aina ensisijaisesti varhaiskasvatusalueen, päivähoidon ja leikkipuistojen palvelukokonaisuutena ja yhteistyössä muiden hallintokuntien kuten opetusviraston kanssa.

Tapaninvainio on pientalovaltainen asuinalue, jossa sijaitsee 42 tilapaikkainen päiväkoti Immola. Lähialueella on useita päiväkoteja sekä perhepäivähoitoa ja kerhoja, jotka palvelevat Tapaninvainion asukkaita. Tapaninvainio kuuluu Malmi-Pukinmäen varhaiskasvatusalueeseen, jonka päivähoidon palveluverkko on varsin tiivis.

Tapaninvainion palveluverkon arvioinnissa suhteessa väestönkasvuun tarkastellaan myös muita osa-alueita kuten Tapanila, Ylä-Malmi ja Pukinmäki. Nykyisen palvelutarjonnan katsotaan riittävän, vaikka uusimman väestöennusteen mukaan päivähoitoikäisten lasten osuus kasvaa Tapaninvainion osa-alueella noin 90 lapsella vuoteen 2019 mennessä. Vastaavasti lähialueilla 1–6 -vuotiaiden osuus väestöstä pysyy ennallaan tai laskee hieman. Päivähoitoyksikkö Immola-Tilhen päiväkoti Tilheen saadaan uusia tilapaikkoja noin 21, kun peruskorjaus valmistuu vuoden 2014 lopussa.

Edellä mainituista seikoista johtuen varhaiskasvatuslautakunta katsoo, että päivähoitopalveluilla ei ole tarvetta Kapuntalo -hankkeeseen eikä asiaan ole varauduttu talousarvioehdotuksessa.

 

Esittelijä

varhaiskasvatusjohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Riikka Kurki, suunnittelija, puhelin: 310 46302

riikka.kurki(a)hel.fi