Helsingin kaupunki

Esityslista

8/2013

1 (1)

Varhaiskasvatuslautakunta

 

 

 

 

Vakaj/8

 

21.5.2013

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Varhaiskasvatuslautakunta 14.05.2013 § 70

Pöydälle 14.05.2013

HEL 2012-013811 T 00 00 03

Päätös

Varhaiskasvatuslautakunta päätti panna asian pöydälle. Varhaiskasvatuslautakunta päätti antaa talousarvioaloitteesta kaupunginhallitukselle seuraavan sisältöisen lausunnon.

Tapaninvainio kuuluu Malmi-Pukinmäen varhaiskasvatusalueeseen, jonka päivähoidon palveluverkko on varsin tiivis. Varhaiskasvatuksen palvelutarvetta ei tarkastella vain yksittäisten osa-alueitten mukaan, vaan sitä arvioidaan laajemmin koko varhaiskasvatusalueena. Tapaninvainion pientalovaltaista asuinaluetta palvelee 42 tilapaikkainen päiväkoti Immola. Lisäksi lähialueella on useita päiväkoteja, perhepäivähoitoa ja kerhotoimintaa. 

Nykyisen palvelutarjonnan katsotaan riittävän, vaikka uusimman väestöennusteen mukaan päivähoitoikäisten lasten osuus kasvaa Tapaninvainion osa-alueella noin 90 lapsella vuoteen 2019 mennessä. Lähialueiden 1–6 -vuotiaiden osuus väestöstä pysyy ennusteen mukaan lähes nykyisellään tai laskee hieman.  Päivähoitoyksikkö Immola-Tilhen päiväkoti Tilhen peruskorjauksen jälkeen alueelle saadaan uusia tilapaikkoja noin 21, lisäksi opetusvirastolta on vapautumassa lähivuosina tilaa, jota voidaan tarvittaessa ottaa päivähoidon käyttöön.

Edellä mainituista seikoista johtuen varhaiskasvatuslautakunta katsoo, että päivähoitopalveluilla ei ole uudisrakentamisen lisätarvetta alueella eikä asiaan ole varauduttu talousarvioehdotuksessa.

 

Esittelijä

varhaiskasvatusjohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Riikka Kurki, suunnittelija, puhelin: 310 46302

riikka.kurki(a)hel.fi