Suoraan sisältöön

Turvallista opiskelua työväenopistossa

Koronavirusepidemia vaikuttaa työväenopiston toimintaan. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia lähiopetuksen osalta. 

Helsingin työväenopiston opetusta jatketaan etänä koko kevätlukukauden 2021. Samalla opistojen tilat pysyvät asiakkailta suljettuina.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 18.2.2021 kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten jatkamisesta 31.3.2021 saakka. Työväenopisto on maaliskuussa päättänyt jatkaa sulkua lukukauden loppuun. Kyseessä on varotoimenpide, jolla pyritään rajoittamaan koronaviruksen leviämistä.

Opiston kevään kurssit käynnistyvät ensisijaisesti etäopetuksena. Mikäli kurssia ei pystytä toteuttamaan etänä, kurssi perutaan tai sen alkua siirretään. Kurssikohtaisista erityisjärjestelyistä, kuten etäopetuksesta, tiedotetaan kunkin kurssin opiskelijoita erikseen. Suurinta osaa yleisluennoista voi seurata verkon välityksellä. Linkit verkkoluentoihin löydät luentokohteisesti ilmonet.fi-palvelusta.

Opiston ehdot ovat muuttuneet koronavirusepidemian ajaksi. Ilmoittautuessaan opiskelija sitoutuu siihen, että kurssi voidaan tilanteen niin vaatiessa muuttaa lähiopetuksesta etäopetukseksi.

Monipuoliset opiskelutavat käytössä

Suurin osa kursseista on suunniteltu siirrettäväksi etäopetukseen. Aivan kaikilla kursseilla etäopetukseen ei voida siirtyä, esimerkkinä tietyt kädentaitojen tekniikat. Kurssien ja luentojen tiedoissa mainitaan, mikäli niitä ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena.

Mikäli kurssia ei ole mahdollista toteuttaa verkossa eikä ajankohtaa voida siirtää, kurssi perutaan. Ilmoitamme kurssin perumisesta sähköpostilla.

Opastusta ja tukea etäopiskeluun saat opettajalta ja opiston digiopastuksesta. Etäopetuksessa tarvittaviin välineisiin tutustutaan ensimmäisellä opetuskerralla.

Verkko-opetusta lisätty

Olemme lisänneet kaikkien ainealojen verkkokurssitarjontaa. Suurinta osaa yleisluennoista voit seurata etäyhteydellä. Verkossa tapahtuva opetus löytyy ilmonet.fi-palvelusta haulla Verkko-opetus ja Verkkoluento.

Tarkista yhteystiedot ja seuraa meitä

Tarkista kurssisi ajantasaiset tiedot ilmonet.fi-palvelusta. Ilmonetista löydät myös kaikki kevään verkkokurssit ja -luennot. Opetukseen voi tulla muutoksia nopeallakin aikataululla, joten seuraathan ajantasaista viestintäämme. Tarkista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin saamme sinuun yhteyden kaikissa tilanteissa.

Myös Helsingin kaupunki tiedottaa nettisivuillaan ajankohtaisista koronaviruksen aiheuttamista muutoksista, linjauksista, ohjeistuksista sekä suosituksista. Uutisointia voi seurata osoitteesta www.hel.fi/koronavirus.

Suosittelemme myös seuraamaan koronaviruksen osalta viranomaisten ohjeita:

Toimi vastuullisesti

Omaa ja läheisten tartuntariskiä voit alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Mikäli sinulla on pieniäkään flunssan oireita, jää kotiin. Oireisena ei pidä tulla oppitunnille eikä opiston tiloihin.

Huomioi muut oppijat ja tiloissa liikkuvat pitämällä 1–2 metrin turvaväli. Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla. Käsienpesumahdollisuus on toimipisteiden yleisten tilojen lisäksi lähes jokaisessa luokassa. Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa.

Helsingin kaupunki suosittaa 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Työväenopiston asiakkaiden toivotaan ottavan laajentunut maskisuositus vakavasti. Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.

Jokainen opiskelija on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Vähävaraisilla on mahdollisuus noutaa maskeja pääkaupunkiseudun kuntien järjestämistä jakelupisteistä.  

Ohjeet kasvomaskin käyttöön saat THL:n sivuilta.

Opiston toimipisteiden siivousta on tehostettu. Erityisesti yhteiskäytössä olevat koneet ja välineet puhdistetaan tehostetusti. Huolehdithan omalta osaltasi, että välineet ja laitteet pysyvät puhtaina.