Suoraan sisältöön

Etä- ja monimuoto-opiskelu

Opiston verkkokursseilla voit opiskella muun muassa kieliä, kirjallisuutta, kuvataiteita, kotitaloutta, käsitöitä, liikuntaa ja hyvinvointia, musiikkia, mediaa ja tietotekniikkaa.

Opiskelua varten tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä internetyhteyden. Verkkokurssit sopivat erinomaisesti henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta voi osallistua lähiopetukseen. Korona-tilanteen vuoksi olemme lisänneet verkkokurssien määrää aiemmasta.

Verkko-opiskelu on vaativaa mutta antoisaa. Opiskelussa korostuu opiskelijan aktiivinen rooli; opettaja puolestaan ohjaa ja aktivoi. Verkon välityksellä voit jakaa kommentteja ja mielipiteitä opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa. Oma aktiivisuus on tärkeä osa ryhmän vuorovaikutuksen muodostumista.

Verkkokurssille osallistuvan on hyvä hallita tietotekniikan perusteet. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla tutustutaan verkon opiskeluympäristöön ja työkaluihin. Käytössämme on kurssista riippuen muun muassa Teams, Google Meet sekä Skype. Jotkut opettajat voivat käyttää myös esimerkiksi Zoom-alustaa. Kurssin tai luennot tiedoissa on mainittu millä alustalla tai ohjelmalla se toteutetaan.

Ohjeita ja tukea etäopiskeluun

Opisto tarjoaa monenlaista tukea etäopiskeluun. Ohjevideoiden avulla opit liittymään mukaan etätunnille. Voit harjoitella kurssille liittymistä käytännössä Etäopiskelun työkalut haltuun -harjoituksilla. Myös henkilökohtaista digiopastusta on saatavilla ajanvarauksella.

Opetusvideot

Digipiste: Aino, avoin oppimiskeskus

Varaa henkilökohtainen digiopastusaika puh. 09 310 88588 ma–pe 12–17.
Lisätiedot ilmonet.fi-palvelusta.

Digiopastukset

Katso opastusten ajankohdat ilmonet.fi-palvelusta: digiopastukset.