Suoraan sisältöön

Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri

ihminen-yhteiskunta-kulttuuri

Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri -aineala tarjoaa runsaasti yleissivistäviä kursseja ja luentoja. Voit opiskella muun muassa filosofiaa, historiaa, sukututkimusta, kulttuurintuntemusta, yhteiskuntatietoutta, puheviestintää sekä kasvatukseen, opiskeluun ja asumiseen liittyviä asioita. Opistossa järjestetään myös vapaaehtoistoiminnan kursseja.

Lukuisat maksuttomat luennot tarjoavat tietoja ja näkemyksiä erilaisista yhteiskunnallisista ja kulttuurisista asioista. Eri alueopistot tuovat opetustarjontaan omaleimaisen, alueen tarpeista ja erityisluonteesta lähtevän kurssivalikoiman. Opettajat ja luennoitsijat ovat oman alansa asiantuntijoita.

Opetusohjelman kurssit vaihtuvat ja uusiutuvat jatkuvasti. Opiskelijana voit vaikuttaa kurssivalikoimaan tekemällä ehdotuksia ja antamalla palautetta. Aktiivisena ja osallistuvana opiskelijana saat parhaan hyödyn opiskelustasi.

Myös avoimessa yliopisto-opetuksessa on tämän ainealan kursseja. Kursseille voi osallistua ilman suorituspakkoa. Opinto- ja kurssimaksu on kuitenkin pakollinen. Ilmoittautumisohjeet ja tarkemmat tiedot löydät avoimen yliopisto-opetuksen kohdasta. 

Katso kursseja myös ainealoilta Hyvinvointi ja terveys sekä Luonto ja ympäristö.