Suoraan sisältöön

Käsityö

kasityo

Oletpa uutta harrastusta aloittava opiskelija tai harrastuksessasi jo pitkälle edennyt Helsingin työväenopisto tarjoaa laatupalkittua käsityönopetusta kaikille käsitöistä kiinnostuneille.
● tekstiilityötä ja teknistä työtä
● käsityötaitoja ja työtapoja
● ongelmanratkaisua ja oivalluksia
● suunnittelua ja luovaa ilmaisua
● modernia teknologiaa ja perinteitä
● yhdessä ideointia ja ryhmässä oppimista
● arvostusta ja arviointia
● iloa ja onnistumista

Kurssien pituudet vaihtelevat muutamasta tunnista koko lukukauden kestäviin. Peruskurssilla (taso 1) tai lyhytkurssilla voit helposti tutustua aiheeseen ja jatkaa sitten opiskelua jatkokurssilla (taso 2) tai pidemmällä kurssilla. Monissa aihealueissa on jatkotasoja (tasot 3 ja 4), joissa edetään tiedoissa ja taidoissa hyvinkin pitkälle ja yleensä osallistujilta toivotaan jo alkeiden hallitsemista. Valitse sopivan tasoinen kurssi, niin kehityt käsityötaidoissasi hyvin.

Kurssikertomuksia voi lukea käsityönopetuksen omassa blogissa opistostakasin.fi

Kurssivalikoimassamme on muutamia kaksi- tai kolmikielisiä kursseja, joissa opiskelijat saavat opetusta omalla kielellään ja voivat samalla tutustua toinen toisiinsa. Tekemällä oppii – täydellistä kielitaitoa ei tarvita.

Käsityön opiskelu työväenopistossa

Luokissa on tarvittavat koneet ja laitteet sekä käsityön työvälineitä. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuihin ja opiskelijat hankkivat ne itse. Kurssilla tarvittavista materiaaleista ja välineistä saa tietoa laskun mukana tulevasta kurssiesitteestä sekä ensimmäisellä opetuskerralla, jolloin läsnäolo on tärkeää.

Helsingin yliopiston käsityönopettajan koulutuksen opiskelijat harjoittelevat opettajaharjoitteluun kuuluvan aikuisopetusjakson opiston opetusryhmissä.

Opisto ei vakuuta opiskelijoita tapaturman varalta. Jokainen opiskelija opiskelee opiston kursseilla oman vakuutuksensa turvin.

Opintokokonaisuudet - Kiinnostaako käsityöläisyys? 

Työväenopiston opintokokonaisuudet tarjoavat mahdollisuuden kehittää myös ammatissa tarvittavia valmiuksia ja taitoja. Varsinaista ammatillista koulutusta ei järjestetä.

Käsityön taiteen perusopetusta aikuisille järjestetään Visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän mukaan erillisinä perus- ja syventävinä opintoina. Vaatetuksen opetukseen on kehitetty opiston oma Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuus.