Suoraan sisältöön

Kuvataide

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Kuvataiteen opiskelu sopii kaikille: sekä harrastajille että perus- ja jatko-opintoihin tähtääville iästä riippumatta. Tarjoamme perinteisten piirustus-, maalaus- ja kuvanveistokurssien lisäksi kokeilevia kursseja sekä monenlaisia sovelletun kuvataiteen kursseja kuten keramiikkaa ja posliinimaalausta.

Kursseillamme opit myös kuvataiteen monia erikoistekniikoita. Ohjelmassamme on myös taidehistorian luentosarjoja ja taideteoriaa.

Suurin osa opetuksesta tapahtuu koko lukukauden pituisilla kursseilla. Useille syksyn kursseille löytyy keväällä jatkokurssi. Lisäksi on lyhytkursseja, jotka muodostavat omia, erillisiä opintokokonaisuuksia. Lyhytkurssit voivat myös täydentää pitkiä kursseja, jolloin niitä kannattaa ottaa lisäkursseiksi.

Toimipisteissämme on kuvataideopetukseen tarkoitettuja tiloja. Käytössämme on maalaus-, keramiikka-, kuvanveisto-, posliiniluokkia.

Oppilaat kustantavat materiaalit ja välineet itse. Joillakin kursseilla tehdään yhteishankintoja, joista tiedotetaan erikseen.

Työturvallisuusopas
Opas kuvataiteen opiskelijoille turvallisen työskentelyn tueksi ja avuksi. Käytännönläheisiä huomioita ja ohjeita oppiaineittain eri aineiden, materiaalien ja tekniikoiden turvalliseen käyttöön.