Suoraan sisältöön

Suomen kielen opetus

maahanmuuttajat

In English     По-русски

Helsingin työväenopisto järjestää suomen opetusta niille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Suomen kursseja pidetään aamulla, päivällä ja illalla eri puolilla Helsinkiä. Työväenopiston kursseilla opiskelija voi opiskella alkeista aina ylemmälle keskitasolle asti.

Työväenopistossa voi osallistua viisi kertaa vuodessa suomen kielen keskitason yleiseen kielitutkintoon (YKI). Opisto tarjoaa myös YKI -kielitutkintoon valmentavia kursseja. Katso YKI Yleiset kielitutkinnot täältä

Suomen kielen kurssien suunnittelussa noudatetaan Yleiseurooppalaisen viitekehyksen asteikkoa (A1, A2, B1, B2, C1, C2) sekä Yleisten kielitutkintojen rakennetta. Niiden mukaisesti työväenopiston kurssit on ryhmitelty perustason (tasot 1-2 /A1-A2), keskitason (tasot 3-4/B1-B2) ja ylimmän tason (tasot 5-6/ C1-C2) kursseihin. Tarkat taitotasojen kuvaukset löydät Opetushallituksen sivuilta. 

 

Perustason kursseilla opit ymmärtämään selkeää puhetta, joka käsittelee arkipäivän asioita, lukemaan yksinkertaisia tekstejä ja kirjoittamaan helppoja viestejä.

Keskitason kursseilla kielitaitosi kehittyy; saat varmuutta omaan puheeseesi ja esimerkiksi radion ja television kieli tulevat tutuiksi. Kykenet tuottamaan omia, pidempiä tekstejä ja hallitset peruskieliopin hyvin.

Ylimmän tason kurssit ovat vaativia ja edellyttävät hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa. Niitä järjestetään opistossa harvemmin.