Suoraan sisältöön

Tietotekniikka

tietotekniikka

Tavoitteena on tietotekniikan osaaja!

Kurssien taitotasot
Kursseille on määritelty taitotaso vaativuuden ja etenemisnopeuden mukaan:
• taitotaso 0–1: aloittelijalle, rauhallinen etenemisnopeus
• taitotaso 1: perustaitajalle
• taitotaso 2: edistyneelle
• taitotaso 3: konkarille, reipas etenemisnopeus

Aloita käymällä tietotekniikan perusteet kurssi. Suositeltava kurssi vaikka osaatkin käyttää tietokonetta, mutta et ole käynyt mitään kurssia. Kursseja on muutaman tunnin kertauskursseista aina 70 tunnin Tietokoneen käyttäjän tutkintoihin ja näyttökokeisiin.
Perusteisiin kuuluu: tiedonhallinta (Windowsin resurssinhallinta), tekstinkäsittely, internetin palvelut ja sähköposti. Suositeltavaa on valita myös taulukkolaskenta tai esitysgrafiikka.

Useimmilla kursseilla tarvitaan tietotekniikan perusteita vastaavat taidot: tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, tietokanta, tietoturva, tietokoneen rakenne, esitysgrafiikka, kuvankäsittely, digitaalikamera ja tietokoneen ajokorttikursseilla.
Jatkokursseilla oletetaan hallittavan tietokoneen perusteet ja kyseisen ohjelman perusteet: Jatkokursseja on mm. seuraavista ohjelmista: tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, tietokanta, esitysgrafiikka ja kuvankäsittely. Useat jatkokurssit ovat tietokoneen ajokortin AB-tutkinnon mukaisia.

Työväenopiston suositus: hanki tietokoneen ajokortin määrittelemät taidot!

Tietokoneen käyttäjän tutkintokursseilla opiskellaan asiat ja suoritetaan kokeet. Järjestämme myös kansalaisen @-korttikursseja ja kursseja joilla @-tutkinto täydennetään A-ajokorttitutkinnoksi. Huom! Tietokoneen @- ja A-korttikokeisiin ei ole mahdollista ilmoittautua internetin kautta.

Laajat itseopiskelumahdollisuudet

Käytä hyväksesi avoimen ja joustavan itseopiskelun tukipalveluita Ainossa, mikrotuvissa ja Opistotalon kirjastossa. Varsinaisen taidon saavutat tekemällä itsenäisesti harjoitustöitä tietokoneen ääressä kotona opiston tiloissa. Tekemällä oppii!