Opiston esittelyHelsingin työväenopisto on jo yli sata vuotta tarjonnut aikuisille yleissivistävää koulutusta ja harrastusmahdollisuuksia.

Opistossamme voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikastaan riippumatta. Vuosittain noin 70 000 kurssilaista osallistuu opetukseemme. Lukukausittain ohjelmassamme on noin 2 500 erilaista kurssia.

Työväenopisto toiminta jakautuu ympäri kaupunkia. Opiston päärakennus on Kalliossa Helsinginkatu 26:ssa. Lisäksi toimimme Itämerentalossa Ruoholahdessa, idässä Stoassa, Silkkikutomossa ja Vuotalossa, Malmitalolla, Kanneltalolla, Pohjois-Haagassa, Maunula-talolla ja Oulunkylätalolla. Opetusta on hajautettu myös kaupungin eri peruskoulujen tiloihin.

Lukuvuotemme on jaettu syys- ja kevätlukukauteen. Suuri osa opiskelusta on pitkäjänteistä, jopa usealle vuodelle jakautuvaa. Kurssivalikoimassamme on aiheesta riippuen myös intensiivi- ja lyhytkursseja sekä yhden lukukauden mittaisia kursseja. Kurssimuotoisen opetuksen lisäksi tarjoamme opiskelijoille paljon itseopiskelumahdollisuuksia.

Työväenopistolla järjestetään vuosittain satoja luentoja, konsertteja, näyttelyitä ja tapahtumia. Suurin osa näistä tilaisuuksista on maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan työväenopistoon!

JAA