Suoraan sisältöön

Opettajille


Hyödyllisiä linkkejä

Kursor kurssihallintajärjestelmä löytyy osoitteesta www.kursor.fi/Kursormanagement

Ilmonet.fi ilmoittautumis- ja kurssihakupalvelu www.ilmonet.fi

Helmi-intra löytyy osoitteesta http://helmi.hel.fi/Sivut/default.aspx 


Helsingin työväenopiston opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma määrittelee opiston perustehtävän ja linjaa opiston toimintaa. Opetussuunnitelma on pedagogisen ohjauksen, suunnittelun ja johtamisen väline, jossa ilmaistaan opetuksen periaatteet, tavoitteet ja painotukset. Opetussuunnitelma on hyväksytty Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa 9.6.2020.

Opetussuunnitelma (pdf-tiedosto)

Ainealoittaiset opetussuunnitelmat (pdf-tiedosto)


Töihin työvikseen? - Ehdota kurssia!

Haluisitko tulla opettamaan työväenopistoon? Syyslukukauden kurssiehdotusten määräaika on maaliskuun lopussa, kevätlukukauden syyskuun lopussa. Syyskauden kurssien suunnittelu alkaa maaliskuun opettajainkokouksen jälkeen, kevään kurssien suunnittelu syyskuussa. Joissakin ainealoissa suunnitellaan osa kursseista koko lukuvuodeksi jo keväällä. Uusia kurssi-ideoita voi esittää muulloinkin. Voit lähettää vapaamuotoisen kurssiehdotuksen ainealan vastuuhenkilölle sähköpostilla. Vastuuhenkilöiden yhteystiedot ovat Henkilökunta-sivulla. 


Zachris Castrenin Säätiön stipendi ja apuraha

Zachris Castrenin Säätiö on perustettu vuonna 2008 ja sen tarkoituksena on tukea ja edistää kansansivistystyötä jakamalla apurahoja ja stipendejä Helsingin työväenopiston opiskelijoille. Säätiö pyytää opiston henkilökuntaa ehdottamaan opiskelijoita, joille stipendi voitaisiin myöntää. Opiston henkilökunta ja opettajat tuntevat henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita, motivoituneita ja pitkäjänteisiä itsensä kehittäjiä.

Lisätietoa stipendeistä ja apurahoista löydät säätiön www-sivuilta.