Suoraan sisältöön

Hakuohjeet

Nainen täyttää hakuilmoitusta tietokoneella julkisessa tilassa.
Kuva: Julia Kivelä/Helsinki Marketing

1. Näin Helsinki rekrytoi

Stadin sote rekrytoi työntekijänsä itsenäisesti, mutta rekrytointia ohjaavat Helsingin kaupungin yhteiset ohjeet, lait ja säännöt, joihin voit tutusta täällä.

Avoimet työpaikat löydät Helsinkirekryn sivuilla, jossa voit jättää myös työhakemuksesi.

2. Kun hakemus on jätetty

Hakuajan päätyttyä kutsumme osan hakijoista työhaastatteluun. Työpaikkailmoituksessa yleensä kerromme, jos valintaprosessiin kuuluu yksilöhaastattelun lisäksi ryhmä- tai videohaastatteluja. 

Saatuasi haastattelukutsun varaa mukaasi:

  • alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset
  • henkilöllisyystodistus.

Jos tulit valituksi, ja jos tehtävän kelpoisuusehdoissa on mainittu muita todennettavia asioita, pyydämme niitä vasta valinnan jälkeen. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • työterveyshuollon arvio
  • rikosrekisteriote
  • luottotiedot
  • huumausainetesti. 

Ammattioikeudet tarkistamme Valviran sivuilta JulkiTerhikistä tai JulkiSuosikista.

Ylimmän johdon ja vaativien esimies- ja asiantuntijatehtävien rekrytoinneissa käytämme myös henkilöarviointeja.

Kun valinta on tehty, ilmoitamme haun päättymisestä ja lopputuloksesta hakijoille. Väliaikatiedotteet sekä kiitoskirjeet lähetämme sähköpostilla. Valinnasta ilmoitamme tavallisimmin puhelimitse. Suurten hakijamäärien vuoksi esimerkiksi kesähauissa kerromme valinnasta usein sähköpostilla. 

4. Jos tulit valituksi

Kun olet saanut tiedon valinnastasi, sovit esimiehesi kanssa työn aloittamisesta, palkasta, koeajasta, perehtymisestä ja muista tärkeistä asioista.

Työsopimuksen teemme aina kirjallisena. Viranhaltijat saavat virkamääräyksen. Suullinen sopimus on pätevä siihen asti, kunnes asiasta on sovittu kirjallisesti.

Ota ensimmäisenä työpäivänä mukaan verokorttisi, henkilöllisyystodistuksesi ja tilinumerosi.

5. Jos nyt ei tärpännyt

Jos et tullut tällä kertaa valituksi, niin älä lannistu. Moniin hakuihin saamme useita hyviä hakemuksia, vaikka voimme valita vain yhden. Joten seuraavassa haussa valinta saattaa hyvinkin osua juuri sinuun.15.10.2020 17:07