Suoraan sisältöön

20 syytä työskennellä Stadin sotessa

Oranssilla pohjalla piirretty puu, jonka oksilla Helsingin soten työsuhde-etuja: lounasetu, liikuntaa, harrastustoimintaa, alennuksia henkilöstökortilla, koulutusta ammattitaidon kehittämiseen, osaamis- ja taitovaihtoa, henkilöstökassan palveluja, asuntoja, työelämän joustoja, polkupyöräetu tai työmatkaseteleitä, palkkaa ja palkkioita, perehtymistä, uudistuvat palvelut.
 
Sote-alalla työskennellessäsi voit olla varma, että työsi on vaativaa, tärkeää ja merkityksellistä.

Kiinnostavan työn ja asuinympäristön lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa työntekijöilleen monenlaisia työsuhde-etuja. Uusimpana henkilöstöetuutena on Stadin sotessa otettu käyttöön kaupunkipyörien kausimaksu.

Kokosimme tähän 20 hyvää syytä työskennellä meillä. Klikkaa kiinnostavasta linkistä tai lue kaikki kohdat sivua vierittämällä.  Huomaat, että työn vastapainoksi Helsinki tarjoaa sinulle paljon näkemistä, kokemista ja tekemistä.

Hae meille töihin jo tänään!

 1.   Alennuksia henkilöstökortilla 
 2.   Asuntoja 
 3.   Harrastustoimintaa 
 4.   Hengailua Helsingissä 
 5.   Henkilöstökassan palveluja  
 6.   Kaupunkipyörien kausimaksu
 7.   Koulutusta ammattitaidon kehittämiseen  
 8.   Liikuntaa  
 9.   Lounasetu  
 10. Osaamis- ja taitovaihtoa  
 11. Palkkaa ja palkkioita 
 12. Perehtymistä 
 13. Polkupyöräetu tai työmatkaseteleitä 
 14. Toimiva julkinen liikenne 
 15. Työelämän joustoja 
 16. Työhyvinvointia 
 17. Uudistuvat palvelut 
 18. Työterveyshuoltoa 
 19. Saaristo käytössäsi  
 20. Uusia tapoja työskennellä  


1. Alennuksia henkilöstökortilla

Henkilöstökortti on avain kaupungin henkilöstöetuihin

Kaupunki on neuvotellut henkilöstölleen alennuksia tuotteista ja palveluista useiden helsinkiläisten yritysten kanssa. Lisäksi alennusta on luvassa teattereiden, museoiden ja näyttelyiden lippuhinnoista sekä liikuntakeskusten ja uimahallien maksuista. Ajantasaiset alennussopimukset löydät intranetistä.

Henkilöstökortilla saatavat edut on listattu intranetiin.  Korttia kannattaa pitää aina mukana, koska sillä todistat oikeutesi sovittuihin alennuksiin.

Määräaikaisena työntekijänä käytössäsi on kaikki samat edut, kuin vakinaisillakin niin kauan, kun olet meillä töissä.
 

2. Asuntoja

Löytyykö asunto? Kyllä löytyy!

Ilmakuva Helsingistä Länsi-Pasilan yltä. Kuvassa näkyy taloja. Kuva: 3DRender/Helsinki Marketing.
Kuva: 3D Render / Helsinki Marketing

Työsopimus ei jää solmimatta asunnon puutteen vuoksi, sillä työsuhdeasuntoja on eri puolilla kaupunkia. Asunto on sidottu työsuhteeseen. Työsuhdeasunnon tarkoitus on nopeuttaa työn aloittamista ja helpottaa Helsinkiin asettumista. Näin ollen asunto ei välttämättä täytä kaikkia asumiseen liittyviä haaveitasi, mutta antaa tarvittaessa aikaa sen oikean kodin etsimiselle. Vuokravakuutta emme edellytä.

Lue lisää työsuhdeasunnoista: Työsuhdeasunnot Helsingin kaupungin työntekijöille 


3. Harrastustoimintaa

Harrasta henkilöstökerhossa

Voit liittyjä harrastuskerhoihin, jotka on tarkoitettu omalle työpaikallesi, soten tai koko kaupungin henkilöstölle.

Kerhojen toiminta voi kohdistua yksittäiseen harrastukseen tai siihen voi liittyä monenlaista vapaa-ajan toimintaa.

Itsellesi sopivan harrastustoiminnan puuttuessa voit kerätä porukan ja perustaa uuden kerhon. Kaupunki tukee henkilöstön kerhomuotoista harrastustoimintaa virkistysmäärärahoilla.


4. Hengailua Helsingissä

Elämä ei ole pelkkää työntekoa

Helsinki-päivän juhlijoita Esplanadilla Kuva:Lauri Rotko/Helsinki Marketing.
Kuva: Lauri Rotko / Helsinki Marketing

Vapaa-ajallesi Helsinki tarjoaa tekemistä joka lähtöön. Saat nauttia suurkaupungin sykkeestä tai luonnon rauhasta.

MyHelsinki -sivuilla tutustut kiinnostavimpiin nähtävyyksiin, tapahtumiin ja tekemisiin. Katso myös mitä tapahtuu viikon päästä tai juuri nyt.  Sivuilla on paljon asiaa ajankohtaisista tapahtumista, aktiviteeteista ja Helsingin nähtävyyksistä.  

Monille Helsinki tuo mieleen ihmispaljouden ja hälinän. Tiiviistä asumisesta huolimatta täältä löytyy myös paljon puistoja ja urbaania luontoa. Helsingin keskuspuisto on pääosin metsää, Viikissä lintuharrastajat bongaavat lintuja ja Vantaanjoesta nostetaan kalaa.   

Kalastajia laiturilla Kuva Carl Bergman/Helsinki Marketing
Kuva: Carl Bergman / Helsinki Marketing

Tutustu liikkumisen aktiviteetteihin ja muista myös ulkoilusaaret, joihin kesällä on säännöllinen vesiliikenne. 


5. Henkilöstökassan palveluja

Maksutonta pankkipalvelua henkilöstökassassa

Kaupungin työntekijänä sinulla on mahdollisuus liittyä henkilöstökassan jäseneksi.

Henkilöstökassa ei pyri kaupallisten pankkien tavoin voiton maksimointiin, vaan kattaa ainoastaan kulunsa. Henkilöstökassassa voit tallettaa rahaa, maksaa laskuja ja hakea esimerkiksi asuntolainaa.

Liittymisen edellytyksenä on vähintään puolen vuoden mittainen vakinainen tai määräaikainen työsopimus.


6. Kaupunkipyörien kausimaksu

Polkien perille

Nainen ottamassa kaupunkipyörää telineestä.
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio / Helsinki Marketing

Stadin sote tarjoaa työntekijöilleen kaupunkipyörän kausimaksun.

Henkilöstöetu on henkilökohtainen ja kaupunkipyörää voi käyttää sekä työasioissa että vapaa-ajalla. Edun saa, kun työsuhde meillä jatkuu yhtäjaksoisesti yli kuukauden. Henkilöstöedun arvo on 30 euroa, josta tehdään normaalit ennakonpidätykset.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet voit lukea HSL:n kaupunkipyörät -sivuilta.

7. Koulutusta ammattitaidon kehittämiseen

Täydennyskoulutus piristää arkea ja innostaa kehittymään

Kolme sairaanhoitajaa harjoittelee nukella elvytystä Suursuon sairaalassa.
Elvytysharjoitus Suursuon sairaalassa

Osaamisen kehittäminen meille ensiarvoisen tärkeää, sillä ammattitaitoiset ja motivoituneet työntekijät turvaavat laadukkaat palvelumme. Järjestämme Stadin soten henkilöstölle vuosittain yli tuhat koulutustilaisuutta, ja lisäksi henkilöstö osallistuu myös ulkopuolisten tahojen järjestämiin koulutuksiin.

Osaamisen kehittämistä ohjaavat meillä toimialan visio, strategiset tavoitteet ja toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset.

Henkilöstö pääsee kehittämään ammatillisia taitojaan, työyhteisötaitojaan, kielitaitojaan ja tietoteknisiä taitojaan. Esimiehille tarjoamme lukuisia johtamiseen ja esimiestyöhön liittyviä koulutuksia. Tuemme myös uudenlaisen osaamisen syntymistä erilaisilla ajankohtaisilla teemakoulutuksilla.

Osaamisen kehittymisen varmistamiseksi jokainen työntekijä laatii yhdessä esimiehensä kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman osana vuosittaisia tulos- ja kehityskeskusteluja. 

8. Liikuntaa

Ohjattua henkilöstöliikuntaa on viikoittain yli sata tuntia

Kuvassa näkyy lenkkitossu, jonka nauhoja lenkkeilijä sitoo. Kuva Aleksi Poutanen/Helsinki Marketing
Kuva: Aleksi Poutanen / Helsinki Marketing
 
Oletpa aloitteleva tai kokenut liikkuja, löydät runsaasti erilaista toimintaa edulliseen hintaan tai täysin maksutta.

Liikuntatarjontamme kaupungin työntekijöille vaihtuu kausittain. Valikoimassa on ohjattua tai itsenäisesti toteutettua liikuntaa, kursseja, lajitutustumisia sekä kampanjoita ja tapahtumia.

Helsinki kannustaa sekä asukkaitaan että henkilöstöään liikkumaan. Hae Helsinki liikkuu -sivuilta mikä olisi sinulle mieluisin tapa liikkua.


9. Lounasetu


Ravitsevaa lounasta edullisesti

Henkilöstökortilla saat ravitsevan ja maittavan lounaan henkilökuntahintaan Palvelukeskus Helsingin sekä  Palmian ravintoloissa. Aterian voi maksaa henkilöstökortilla, jolloin summa veloitetaan suoraan palkastasi. Henkilöstöravintoloita on useita eri puolilla kaupunkia.


10. Osaamis- ja taitovaihtoa

Kannustamme osaamis- ja taitovaihtoihin

Kuva kotisairaalan käytävältä, jossa etualalla kotisairaalan sairaanhoitaja on selin pinkissä hupparissa.

Taitovaihto laajentaa osaamista ja auttaa kehittämään omia sekä työyhteisön toimintatapoja.

Osan vapautuvista tehtävistä täytämme sisäisesti. Lisäksi olemme kehittäneet taitovaihtomahdollisuuksia tilanteisiin, joissa työntekijät vaihtavat tehtäviä keskenään määräajaksi.


11. Palkkaa ja palkkioita

Palkkaa totta kai ja ekstraa hyvästä suorituksesta

Rahapalkka koostuu työn vaativuuden mukaan määritellystä palkasta ja mahdollisesta työkokemuslisästä.  Työkokemuslisää saat palvelusvuosien perusteella ja ne vaihtelevat hieman sopimusaloittain. Palkkapäivät ovat täsmälliset; vakinaisella henkilöstöllä kuun 14. päivä ja määräaikaisilla kuun viimeinen päivä.

Pitkäjänteisestä hyvästä työsuorituksesta voit saada henkilökohtaista lisää ja onnistuminen tai hyvä työsuoritus voidaan palkita välittömästi kertapalkkiolla. Etukäteen määriteltyjen tulostavoitteiden saavuttamisessa käytämme tulospalkkioita.  

Palkitsemisen kattauksesta löytyy vielä idea- ja innovaatiopalkkio, kouluttajapalkkio sekä palkkio opintosuorituksesta. Ja kun mittarissa on riittävä määrä pyöreitä, muistamme sinua myös merkkipäivänäsi.

12. Perehtymistä

Perehtyjänä katsot toimintaa uusin silmin

Perehdytystilanne Suursuon sairaalassa, jossa kaksi sairaanhoitajaa ovat tietokoneen edessä.

Työsuhteesi pituus vaikuttaa perehtymisaikaan. Lyhyeen sijaisuuteen saat kevyemmän ja pitkään sijaisuuteen tai vakinaiseen työtehtävään perusteellisemman opastuksen.

Perehtymisaika on koko työyhteisölle mahdollisuus kehittyä työssään. Samalla kun sinulle kerrotaan tehtävistäsi ja työpaikan käytännöistä, tuot itse esiin osaamistasi ja näkemyksiäsi työhön ja työyhteisöön.

Perehtymisprosessin päävastuu on esimiehellä, mutta perehdyttäjinäsi toimivat myös kollegasi. Parhaimmillaan siihen osallistuu koko työyhteisö.


13. Polkupyöräetu tai työmatkaseteleitä

Työmatkaseteleitä tai tukea uuden fillarin hankintaan

Mies kantaa polkupyörää olkapäällään sisätiloissa Kuva Jussi Hellsten/Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing 

Työsuhdematkasetelit ovat joukkoliikenteen henkilökohtaisia matkalippuja, joita voit hyödyntää kaikkeen matkustamiseen joukkoliikennevälineillä. Etu on 10 €/kk ja työsuhteen keston mukaan voit lunastaa kaikki sinulle kuuluvat setelit vuodeksi kerrallaan. Jos olet oikeutettu koko kalenterivuoden työmatkaseteleihin, etusi on 120€. 

Polkupyöräetu on vaihtoehto työmatkaseteleille. Sen tarkoitus on tukea uuden pyörän hankkimisessa. Etua voi hakea kerralla enintään kahdeksi vuodeksi, joten sen enimmäisarvo on 240€. Toisin kuin työmatkasetelit, polkupyöräetu on kuitenkin veronalaista tuloa.


14. Toimiva julkinen liikenne

Sujuvaa liikkumista paikasta toiseen

Iltakuva Pasilan asemalta, jossa näkyy juna ja  tyttö ostoautomaatin edessä.Kuva Kuvatoimisto Kuvio Oy/Helsinki Marketing
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio / Helsinki Marketing

Netistä löydät käytännön ohjeita Helsingissä liikkumiseen.  Stadissa pääsee joka paikkaan ilman autoa. Julkisen liikenteen kulkuvälineinäsi ovat bussit, lähijunat, raitiovaunut ja metro. Reittiopas kertoo sujuvat reitit.

Helsinki on myös pyöräilykaupunki. Täällä liikut näppärästi joko omalla tai kaupunkipyörällä. Ensimmäinen pyöräilijöiden Baana valmistui vuonna 2012 ja lisää on tulossa. 


15. Työelämän joustoja

Työ joustaa elämän ja tilanteiden mukaan

Tyttö taiteilee kahden puun väliin viritetyn nuoran päällä. Kuva Jussi Hellsten/Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Suosimme joustavia työaikaratkaisuja. Vuorotyön epämukavia työaikoja ei voi täysin välttää, mutta työvuorosuunnittelussa huomioimme toiveitasi, jotta työ ja vapaa-aikasi sopisivat mahdollisimman hyvin yhteen. Joillain työpaikoilla on käytössä autonominen tai yhteisöllinen työvuorosuunnittelu.

Monilla työntekijöillä on käytössä liukuva työaika ja joihinkin tehtäviin etätyökin sopii.

Kuvassa näkyy riippukeinussa makaavan miehen jalat. Tautalla kesäinen merenranta. Kuva Jussi Hellsten/Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Lomat tukevat työstä palautumista. Vuosilomien ajankohdista sovimme tasapuolisuuden vuoksi yhdessä. Voit myös jättää vuosilomaa säästöön, lähteä vuorotteluvapaalle tai tehdä osa-aikatyötä sovittuasi siitä esimiehesi kanssa. Henkilökohtaista kehittymistäsi tuemme myöntämällä opintovapaata.


16. Työhyvinvointia

Työhyvinvointi on yhteinen asia

Fysioterapeutti ohjaa kuminauhajumppaa Helsingin sotessa. Kuva Johanna Kannasmaa/Helsingin kaupungin aineistopankki
Kuva: Johanna Kannasmaa / Helsingin kaupungin aineistopankki

Teemme vuorovuosin Työterveyskyselyn sekä Kunta10-tutkimuksen, joissa annat palautetta työhyvinvoinnistasi, työturvallisuudestasi ja työssä jaksamisestasi. Tuloksia käytämme työhyvinvoinnin kehittämiseen, että työ sujuisi ja työyhteisöt voisivat entistä paremmin. Tulokset ovat kaikille avoimet, kuitenkin niin, ettei yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa.

Muita työhyvinvoinnin tekoja ovat esimerkiksi virkistystä, liikuntaa ja kehittämistä sisältävät oman yksikkösi tyhy-päivät. Ideoita tyhy-päivän sisältöön voit pohtia yhdessä kollegoittesi ja esimiehesi kanssa. 
 
Sinulla on myös mahdollisuus osallistua terveisiin elämäntapoihin kannustaviin hyvinvointivalmennuksiin. Lisäksi käytössäsi on Oman työn kunkuksi -verkkotyökalu, joka auttaa tarkastelemaan työhyvinvointia ja työn hallintaa itsensä johtamisen näkökulmasta.

Työhyvinvointi on esimiesten ja työntekijöiden yhteistyötä. Parhaimmillaan se parantaa työn imua, työoloja sekä työn tuloksia.

Helsinkirekry.fi sivuilla on lisää tietoa työhyvinvoinnista


17. Uudistuvat palvelut

Helppoa ja vaivatonta sote-palvelua helsinkiläisille

Uudistamme rohkeasti palvelujamme, sujuvoitamme toimintaamme ja kokeilemme ketterästi uusia toimintatapoja. 

Haluamme tunnistaa asiakkaan tarpeet paremmin ja kohdentaa palvelut täsmällisemmin. Kannustamme kaupunkilaisia ottamaan vastuuta omasta ja läheistensä hyvinvoinnista ja terveydestä ja tarjoamme apua tarvittaessa.

Uudessa mallissa palvelemme asiakkaita kolmenlaisissa keskuksissa.

1. Perhekeskusten palveluihin kuuluvat neuvola, kotipalvelu, puheterapia, perheneuvola, fysioterapia ja lastensuojelu. 
   
 2. Terveys- ja hyvinvointikeskusten palveluihin kuuluvat terveysaseman, hammashoidon, psykiatrian ja päihdehoidon palveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja, kuntoutus- ja vammaispalveluja sekä laboratorio.

 3. Monipuolisista palvelukeskuksista löytyvät ikäihmisten ja monisairaiden palvelut. Keskukset ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joista asiakkaat saavat toimintakykynsä heikentyessä apua erilaisiin tarpeisiin ja ongelmiin.

Uudistuvien palvelujemme sivuilla on aiheesta paljon mielenkiintoista tietoa. 


18. Työterveyshuoltoa

Työterveyttä myös digitaalisesti

Ylhäältä otettu kuva, jossa nainen käyttää puhelinta

Työntekijänämme käytössäsi ovat Työterveys Helsingin palvelut. Työterveystiimiin kuuluvat työterveyslääkäri, työterveyshoitaja, työpsykologi ja työfysioterapeutti. 

Ajan voit varata joko saman päivän sairausasiassa tai kiireettömässä tapauksessa. Työterveystiimiin saat näppärästi yhteyden myös digitaalisen eTyöterveyden kautta, joka on tietoturvallinen yhteys työntekijän ja työterveyden välillä.  

Ensimmäinen kontaktisi työterveyteen saattaa olla maksuton työhöntulotarkastus. Jos sellainen tarvitaan, saat sitä varten lähetteen esimieheltäsi.


19. Saaristo käytössäsi

Elämyksiä saaristossa

Lonnan saari helsingin edustalla. Kuva Tommi Kortesniemi/Helsinki Marketing
Lonna on pieni saari Helsingin edustalla
Kuva: Tommi Kortesniemi / Helsinki Marketig


Monet Helsingin edustalla olevat saaret ovat avoimia kaikille. 

Iso Iiluoto on vain kaupungin työntekijöiden käyttöön tarkoitettu virkistys- ja lomapaikka. Se on sähkötön saari, joka sijaitsee Kallahden selällä.

Voit piipahtaa siellä päiväseltään tai varata ilmaiseksi majoituksen viikonlopuksi tai lomaviikollesi. Iso Iiluodolle pääset joko omalla tai vuoroveneellä.


20. Uusia tapoja työskennellä

Uusia tapoja työskennellä — kokeileva kaupunki

Meillä on jatkuvasti meneillään pieniä ja suuria kokeiluja. On tärkeää, että jokainen työntekijä on mukana kehittämässä ja kehittymässä. Haluamme olla ajan hermolla ja löytää uudenlaisia ratkaisuja.

 Tutustu esimerkiksi käytössämme oleviin sähköisiin palveluihin, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelurobotti Pepperiin tai uutiseen kotihoidon työaikakokeilusta.
08.04.2021 16:05