Mannerheimintien liikenne / Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki

EU:n oikeus- ja sisäministerien kokous aiheuttaa viivästyksiä liikenteessä loppuviikolla

Finlandia-talolla järjestettävä EU:n epävirallinen oikeus- ja sisäministerien kokous hidastaa liikennettä keskiviikosta 17.7. perjantaihin 19.7. Merkittävimmät viivästykset kaikkina päivinä ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Bussiliikenne on estynyt Mannerheimintiellä Oopperan eteläpuolelta torstaina 18.7. kello 7.30–9.30 ja perjantaina 19.7. kello 8–10 siten, että joukkoliikenne on mahdollista ainoastaan raitiovaunuilla.

Torstaina klo 7.30-9.30 ja perjantaina klo 8-10 Elielinaukiolta normaalisti kulkevat bussit liikennöivät Mäntymäen kentältä, jonne pääsee Elielinaukiolta käyttämällä raitiovaunuja 1 ja 2 sekä 4 ja 10 Lasipalatsilta.

Keskiviikkona 17.7. kokousvieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat viivästyksiä joukkoliikenteelle Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä noin kello 13–24. Kokousvieraat siirtyvät majoituspaikoista kokouspaikalle noin kello 19–20, mikä aiheuttaa liikennekatkoksia erityisesti Helsingin ydinkeskustassa.

Torstaina 18.7. Helsingin ydinkeskustan joukkoliikenteessä on viivästyksiä, kun kokousvieraat siirtyvät hotelleista kokouspaikalle noin kello 7–8. Lisäksi joukkoliikenteessä on odotettavissa katkoksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan torstaina noin kello 11–17.

Poliisin mukaan torstaina ruuhka-aikaan pitää varautua yli tunnin jonottamiseen, jos haluaa ylittää Mannerheimintien, samoin Kehä I:llä, jos ajaa Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylän välillä.

Perjantaina 19.7. joukkoliikenteessä on viivästyksiä Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä noin kello 11–20, kun kokousvieraat poistuvat.

Pyöräily ja jalankulku on kielletty Finlandia-talon ympäristössä keskiviikosta perjantaihin, sillä alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata poliisin nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:
twitter.com/helsinkipoliisi, facebook.com/helsinginpoliisilaitos

Lue lisää:

Helsingin poliisin tiedote

HSL:n tiedote


JAA