Euroopan Unionin nuoriso-orkesteri esiintymässä.

Euroopan unionin nuoriso-orkesteri omistaa ensi lauantain 2. huhtikuuta Helsingin kaupungille

Konsertteja ympäri Helsinkiä sekä keskustelua nuorten kulttuurin tulevaisuudesta Euroopassa. Ainakin tätä on luvassa Helsingin yhteisöpäivänä 2. huhtikuuta. Päivä on omistettu Helsingin moninaiselle väestölle kaupungin isännöidessä muusikoiden ensimmäistä orkesteriresidenssiään Suomessa.

Euroopan unionin nuoriso-orkesterin (EUYO) päivä jakautuu kolmeen eri tapahtumaan:

Helsinki Music Gallery

Helsinki Music Gallery on sarja ilmaisia ja vapaamuotoisia kamarimusiikkikonsertteja. EUYO-muusikot jalkautuvat ympäri kaupunkia kymmeneen epätavalliseen tapahtumapaikkaan, joita ovat: kulttuurikeskus Stoa Itäkeskuksessa, Encanto Art Café, Vuotalon kulttuurikeskus, Malmin kirjasto, Kulttuuritehdas Korjaamo, Temppeliaukion kirkko, Helsingin kaupunginmuseo, Kaapelitehdas, Allas Sea Pool ja keskustakirjasto Oodi. Esitykset sisältävät yli 70 musiikkiteosta yli 60 säveltäjältä ympäri maailmaa.

Europe Side By Side

Musiikkitalon Sonore-salissa kuullaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen sekä Tempo Oulu El Sistema -orkesterin opiskelijoiden liittyvän yhteen EUYO-muusikoiden kanssa. Suomalaiskapellimestari Taavi Oramon johdolla he esiintyvät avoimissa harjoituksissa sekä konsertissa klo 16.30. Tapahtuma on ilmainen, paikkoja on rajoitetusti.

Young Europe Speaks

Musiikkitalon Paavo-salissa on osa Euroopan nuorten vuotta 2022, jossa 95 EUYO-muusikkoa ja lähes 100 nuorta helsinkiläistä muusikkoa ja tanssijaa sekä vieraat osallistuvat avoimeen keskusteluun nuorten kulttuurin tulevaisuudesta Euroopassa. Tilaisuutta moderoi tutkijatohtori Guadalupe López-Íñiguez ja esittelijöinä toimivat EUYO, Suomen Taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio ja Taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA, yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Helsingin yhteisöpäivää seuraa 3. huhtikuuta Musiikkitalon konserttisalissa Rauha Euroopalle-konsertti, joka on osa eri puolilla Eurooppaa, Itämereltä Välimerelle ja Itä-Euroopasta Pohjanmerelle järjestettävää konserttisarjaa, joka on omistettu Euroopan rauhalle ja väkivallan uhreille.

Lisää aiheesta

Musiikkitalo

Kuva: Peter Adamik