Havainnekuva Lakiakangas 3 -tuulipuistosta.

Helen on kasvattamassa merkittävästi tuulivoimatuotantoaan

Helenin tuulivoimatuotanto tulee viisinkertaistumaan vuoteen 2022 mennessä. Merkittävä askel kohti uusiutuvan tuulivoiman lisäämistä on Lakiakangas 3 -tuulipuistohanke, joka toteutetaan yhdessä CPC Finlandin kanssa Pohjanmaalle. Uuden tuulipuiston energiaa Helen tarjoaa asiakkailleen vuonna 2022.

Tuulipuiston lisäksi Helen ja CPC Finland perustavat sähkönsiirtoyhtiön, joka vastaa tuulipuiston tuotannon siirrosta kantaverkkoon. Hankkeen kokonaisinvestointi on lähes 100 miljoonaa euroa. Helen omistaa yhteisyrityksistä 60 prosenttia ja CPC Finland 40 prosenttia.

Tuulipuisto Lakiakangas 3 koostuu 20 turbiinista, joiden kokonaisteho on 86 MW. Tavoitteena on myöhemmin laajentaa tuulipuistoa vielä kolmella turbiinilla. Helen ostaa kokonaisuudessaan tuulipuistoyhtiön sähkön sekä tuottaa yhtiölle sähkömarkkinapalvelut.

Tuulipuistoyhtiölle on myönnetty toimintaan tarvittavat luvat, ja puiston rakennustyöt ovat käynnissä. Ensimmäiset voimalat nousevat alueelle keväällä 2021, ja tuulituotanto alkaa loppuvuodesta 2021. Helenin asiakkaat voivat ostaa puiston tuulisähköä vuonna 2022. Lähistöllä sijaitsevat Lakiakangas 1 ja Lakiakangas 2 -tuulipuistot ovat olleet tuotannossa vuodesta 2017 ja 2019 lähtien.

Tuulivoima on yksi keinoista matkalla hiilineutraaliuteen 

Viime vuonna Helen tuotti tuulivoimaa osakkuusyhtiö Suomen Hyötytuulen kautta 70 gigawattituntia vuodessa. Helenin tuulivoimatuotanto lisääntyy Lakiakangas 3 -hankkeen myötä 350 gigawattituntiin vuodessa. Lisäksi osakkuusyhtiöillä menossa olevat investoinnit kasvattavat Helenin tuulituotantoa.

Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2035. Tuulivoima on yksi monista keinoista saavuttaa hiilineutraaliustavoite kannattavasti.

Lisää aiheesta:

Helen tiedote

Kuvalähde: CPC Finland Oy