Juna.

I-junien kulkuun muutoksia elokuun loppuun saakka

Kesän ratatöiden aikaiset poikkeusjärjestelyt ovat muuttuneet lauantaina 12.6. Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan arkipäivisin pysähtymättä Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin asemien ohi. Viikonloppuisin kaikki I-junat kulkevat pysähtymättä edellä mainittujen asemien ohi ja K-junat palvelevat väliasemia. Muutokset kestävät pääradan ratatöiden ajan eli 29.8. saakka.

Junille alun perin suunniteltu liikennemalli osoittautui tällä viikolla liian häiriöherkäksi ja matkustajien näkökulmasta ennakoimattomaksi. Tämän vuoksi Väylävirasto, Fintraffic, VR ja HSL päättivät yhdessä muutoksista I-junien kulussa.

Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan pysähtymättä myös Tikkurilan ja Oulunkylän välillä, eli Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin ohi. Väliasemien kautta kulkevat I-junat ajavat edelleen pysähtymättä Pukinmäen ohi. Viikonloppuisin kaikki I-junat kulkevat pysähtymättä edellä mainittujen asemien ohi ja K-junat palvelevat väliasemia.

Samalla lähiliikennekonduktöörejä kohdennetaan opastamaan matkustajia Oulunkylän ja Malmin asemilla. Lisäksi kuulutuksia ja näytöissä olevaa matkustajainformaatiota muokataan ja junissa olevaa informaatiota parannetaan. Ajantasaiset aikataulut ovat saatavilla Reittioppaasta.

Tarkemmat tiedot HSL:n sivuilta