Ihmisiä Seurasaaren silalla.

Mitä tehdä juhannuksena – katso koosteesta tapahtumavinkit ja palvelut

Keskikesän juhlaa voi viettää monin tavoin Helsingissä. Seurasaaren ja Pihlajasaaren perinteiset juhannusjuhlat järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen. Juhannusta voi viettää myös vaikkapa Lonnassa tai Korjaamolla. 

Lue koosteestamme myös sosiaali- ja terveyspalveluiden aukioloajat sekä tiedot juhannuksen liikenteestä.

Juhannusta voi viettää veden äärellä

Seurasaaren Juhannusvalkeat edustaa elävää suomalaista kulttuuriperintöä. Museomiljöössä järjestettävä juhla sisältää ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia keskikesän viettoon. Vuodesta 1954 järjestetyillä juhannusjuhlilla voit kokea luonnonläheisyyden ja tulen loimun, nauttia pelimannisoitosta ja juhannusherkuista sekä pyörähdellä lavatansseissa.

Liput 27,50 € (alle 12-vuotiaat maksutta) vain Lippupisteestä.
Ohjelma infoineen: https://www.juhannusvalkeat.fi/new/

Juhannusta juhlitaan jälleen myös Pihlajasaaressa perinteiseen tapaan. JT-Line liikennöi juhannusaattona puoleen yöhön asti. Saaressa on mahdollisuus grillailuun ja telttailuun, ja myös ravintola palvelee keskikesän juhlan viettäjiä.
JT-Linen liikenne: https://www.jt-line.fi/pihlajasaari/pihlajasaari
Ravintola Pihlajasaari: https://www.pihlajasaari.net

Stadin juhannus Lonnassa

Juhannusta voi viettää Helsingin edustalla Lonnan saarella 24.–25. kesäkuuta kotimaisia tähtiä ja nousevia kykyjä kuunnellen ja saaren ravintolan herkuista nauttien. Saarella voi myös saunoa.

Liput maksavat 37,50 € alkaen ja ovat myynnissä Tiketissä. Tämän kesän Early Bird -liput myytiin loppuun jo huhtikuussa. Varmista siis paikkasi ajoissa.
Ohjelma infoineen: https://www.stadinjuhannus.com/#ohjema

Altaan juhannusta vietetään 24. kesäkuuta Stigin ja 25. kesäkuuta Ida Paulin & Kalle Lindrothin seurassa

Allas Livessä järjestetään kesällä kymmeniä keikkoja Katajanokan merimaisemissa Allas Sea Poolin sisäpihalla. Juhannuksen liput 23,50 ja 25 € alkaen.
Ohjelma infoineen: https://allasseapool.fi/tapahtumat/

Korjaamon juhannuksessa Dumari & Spuget & Blosarit

Dumari, Spuget ja Blosarit esiintyvät Korjaamon juhannusaattona jo toista vuotta putkeen. Tuomari Nurmio on suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja vaikuttajia. Spugeissa vaikuttavat Dumarin lisäksi Make Hillilä rummut, Mitja Tuurala kontrabasso ja Miikka Paatelainen kitara. Blosarit ovat yhtä kuin Juho Viljanen: pasuuna ja tuuba, Janne Toivonen trumpetti ja Antti Hynninen saksofonit.

Ohjelma infoineen: https://korjaamo.fi/event/korjaamon-juhannus-dumari-spuget-blosarit-paljon-muuta

Tekemistä moneen makuun

Korkeasaari on avoinna joka päivä. Juhannusaattona 24. kesäkuuta eläinten saari on auki kello 10–17, muina päivinä kello 10–20.

Linnanmäki on avoinna joka päivä myös juhannuksena. Huvipuisto tarjoaa juhannukseen reilusti riemua, vauhtia ja jänniä hetkiä.

Suomenlinnassa on palveluita avoinna koko juhannuksen. Linnoitukseen voi saapua muun muassa museovierailulle, nauttimaan ravintoloihin ja kahviloihin sekä tietysti ulkoilemaan ja ihailemaan nähtävyyksiä.

Lisää menovinkkejä näet kesän päivittyvästä tapahtumakoosteesta: 

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/helsingissa-tapahtumia-kesalla

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena

Terveysasemat

Terveysasemat ovat auki torstaina 23. kesäkuuta kello 8–16. Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 24.–26.6.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Helsinkiläiset voivat tehdä oirearvion verkossa osoitteessa omaolo.fi. Palvelussa saa toi-mintaohjeet ja voi tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin. Koronavirusneuvonta on kiinni juhannuksena (auki arkisin klo 8–16, p. 09 310 10024).

Terveysneuvontaa 24 h - p. 09 310 10023

Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla.

Päivystys p. 116 117

Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ympäri vuorokauden päivystyksessä.
Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117. Numerossa palvellaan ympäri vuorokauden.

Aikuiset (16 vuotta täyttäneet)

Meilahden päivystyssairaala (Haartmanin sairaala), Haartmaninkatu 4, rakennus 12
Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J.

Kiireellisissä sairaustapauksissa oman terveysaseman ollessa kiinni helsinkiläiset voivat hakeutua myös Jorvin päivystykseen Espooseen, Turuntie 150 tai Peijaksen päivystyk-seen Vantaalle, Sairaalakatu 1.

Lapset ja nuoret

Uusi lastensairaala, Stenbäckinkatu 9.

Suun terveydenhuollon päivystys

Suun terveydenhuollon päivystys on auki juhannuksena 24.6.–26.6. klo 9–21, Puistosai-raalassa, Stenbäckinkatu 11, C-ovi. Ajanvaraus on avoinna klo 8–21, p. 09 471 71110. Yöpäivystys sijaitsee Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla, Töölönkatu 40, p. 116 117.

Soita ennen kuin tulet päivystykseen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24 h

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelevat juhannuksena ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivys-tys, p. 020 696 006 ja kriisipäivystys, p. 09 310 44222.

Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112

Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden yleisestä hätänumerosta 112.

Sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena 2022

Juhannuksen liikenne

Juhannusaattoa edeltävänä torstaina 23. kesäkuuta on perjantailiikenne.

Juhannusaattona 24. kesäkuuta ajetaan lauantain aikataulujen mukaan. U-linjat ajavat lauantaiaikataulujen mukaan kello 13 asti, jonka jälkeen vain osa U-linjojen lähdöistä ajetaan.

Juhannuspäivänä lauantaina 25.kesäkuuta ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan ja lisäksi yöliikenne kulkee juhannuspäivän ja sunnuntain välisenä yönä. U-bussilinjoilla liikennöidään rajoitetusti juhannuspäivänä.

E-, U- ja L-junat eivät kulje Espoon aseman länsipuolella lauantaina 25. kesäkuuta kello 01 alkaen su-aamuun 26.kesäkuuta kello 6.50 asti. Junat kulkevat vain Helsingin ja Espoon asemien välillä ratatöiden takia. Pois jäävää osuutta korvataan busseilla. Lisätietoa poikkeuksesta.

Sunnuntaina 26. kesäkuuta ajetaan normaalisti sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Raitiolinjan 5 aikataulu noudattaa laivojen aikatauluja. Päiväkohtaiset voimassa olevat lähtöajat näet Reittioppaasta. Myös U-linjojen päiväkohtaiset voimassa olevat lähtöajat löytyvät Reittioppaasta tai Matkahuollon aikatauluhausta

Helsingin päärautatieaseman palvelupiste on juhannuksena kiinni. Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse 24.–26.6. klo 9.30–17.

Lisäliikennettä linjalla 24S Seurasaareen

Seurasaareen on juhannusaattona lisäliikennettä bussilinjalla 24S, joka liikennöi Asema-aukion ja Seurasaaren välillä. Lisäliikennettä Seurasaareen on klo 15.39 alkaen Asema-aukiolta ja viimeinen lähtö Seurasaaresta on juhannusyönä kello 01.12.

Linjan 24S lisäksi linja 24 liikennöi normaalisti kesäaikataulun mukaan Kampista Seurasaareen. Molemmat linjat ajavat Seurasaareen Munkkiniemen aukion kautta. Takaisin Kamppiin ja Asema-aukiolle ajetaan Seurasaarentietä.

Pihlajasaareen liikennöi JT-Line

Tarkemmin HSL:n sivuilta Juhannuksen liikenne ja HSL:n Reittioppaasta.

Jätehuolto juhannuksen aikaan

Jäteastiat tyhjennetään juhannusviikolla yhtä päivää tavallista aikaisemmin. Tyhjennykset aloitetaan sunnuntaina 19. kesäkuuta.

Sortti-asemat ja Koivukylän Sortti-pienasema ovat kiinni koko juhannusviikonlopun.

Kuva: Aleksi Poutanen

Uutinen on julkaistu 22.6. ja sitä on päivitetty 23.6.