Tiikeri

Kissojen Yötä vietetään Korkeasaaressa perjantaina ja lauantaina

Tänä vuonna Korkeasaaren Kissojen Yöt järjestetään neljän päivän kokonaisuutena: syyskuun kahtena ensimmäisenä perjantaina ja lauantaina, 2., 3., 9. ja 10. syyskuuta. Korkeasaari on avoinna klo 23 asti, mutta sisäänpääsy menee kiinni jo klo 21.

Jokaisesta Kissojen Yön pääsylipusta ohjataan kaksi euroa Amurin kissapetojen suojeluun. Tapahtumapäivinä Korkeasaareen pääsee vain sille päivälle ostetulla tapahtumalipulla tai Korkeasaaren vuosikortilla. Ennakkoliput ovat nyt myynnissä Korkeasaaren verkkokaupassa. Tapahtumapäivinä lippuja voi ostaa paikan päältä.

Perheen pienimmille on ohjelmaa jo valoisan aikaan: eläimiin pääsee tutustumaan juonnetuissa ruokinnoissa, Vuohipihalla ja Kengurukujalla. Intoa pääsee purkamaan Pukin kentän eläimellisellä taitoradalla. Lauantaipäivinä on avoinna kasvomaalauspiste, jossa voi muuntautua kissapedoksi.

Illan hämärtyessä isotkin kissat lähtevät liikkeelle. Kissalaaksossa on ruokintoja, tietoiskuja ja kissavirikkeitä. Myös muualla saaressa eläinten luona tapahtuu ja trooppiset talot ovat avoinna. Elävät tulet syttyvät amurinleopardeille ja laivarannassa Tanssivat vedet heräävät henkiin. Siipiratasalus Vispilä ankkuroituu laituriin illaksi ja muuntautuu terassiksi.

Kulku Kissojen Yöhön onnistuu monilla kulkuvälineillä. Kauppatorilta vesibussi liikennöi Korkeasaareen iltaisin klo 18 asti. Mustikkamaalle voi saapua bussin 16 lisävuoroilla, omalla autolla Redin parkkiin ja perille asti vaikkapa kaupunkipyörällä. Sisäänpääsy suljetaan jo klo 21, mutta eläintarha on avoinna klo 23 asti.

Kissojen Yössä kerätään varoja uhanalaisten amurinleopardien ja amurintiikerien suojeluun niiden elinalueilla. Maailman tilanne on hankaloittanut myös kansainvälistä suojelutyötä, mutta tärkeät suojeluprojektit ovat voineet jatkua. Korkeasaari on Amurin kissapetojen suojelua koordinoivan WildCats Conservation Alliancen tärkein tukija.


Lisää aiheesta:
Lue lisää ohjelmasta ja osta lippusi jo ennakkoon
Lue Korkeasaaren tiedote

Kuva: Annika Sorjonen/Korkeasaaren eläintarha

Uutinen on julkaistu 18.8. ja sitä on päivitetty 30.8. ja 5.9. ja 9.9.