Kaksi Aasian leijonaa Korkeasaaressa.

Korkeasaari avataan maanantaina 3. toukokuuta

Korkeasaaren eläintarha toivottaa vierailijat jälleen tervetulleiksi 3. toukokuuta alkaen. Eläintarhan viiden kuukauden kiinniolo päättyy ja eläimiä pääsee taas katselemaan ulkotiloissa. Suurin osa sisätiloista, kuten trooppiset talot, pidetään suljettuna koronaturvallisuuden vuoksi.

Helsingin kaupunki purkaa julkisten tilojensa koronarajoituksia vaiheittain toukokuun alusta alkaen ja samalla myös Korkeasaaren ulkotilat avautuvat jälleen yleisölle. Eläintarhassa on mahdollista liikkua ulkona omissa seurueissa, pitää riittävät turvavälit ja huolehtia hyvästä hygieniasta.

Korkeasaaren eläintalot pysyvät toistaiseksi suljettuina kontaktien välttämiseksi. Korkeasaaren vierailun turvallisuutta lisätään ennakkoilmoittautumisella. Tällöin saapumista voidaan porrastaa ja kävijämäärää rajoittaa. Korkeasaaren oppaat kiertävät kertomassa eläimistä ja huolehtivat turvavälien säilymisestä suosituimmissa paikoissa. Ohjelmassa on eläinten ruokintojen sijaan omatoimisia eläinreittejä.

Korkeasaari on toukokuussa avoinna arkisin kello 10-18 ja viikonloppuisin sekä helatorstaina kello 10-20. Vesibussit aloittavat päivittäisen liikennöinnin Kauppatorilta ja Korkeasaaren matkamuistomyymälä avautuu. Ravintola Karhu ja Mustikkamaan Bistro Bron palvelevat päivittäin. Korkeasaaren wc-tilat ja ulkoevästilat grilleineen ovat vierailijoiden käytettävissä.

Korkeasaaren eläintarha on Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva yleishyödyllinen säätiö. Säätiön tehtävä on uhanalaisten lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Jokainen eläintarhavierailija tukee Korkeasaaren tekemää työtä.

Korkeasaari

Kuva: Korkeasaari