Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaari sai jälleen uuden uhanalaisen asukkaan

Korkeasaaren uusin asukas - uhanalainen madagaskarilaisen mustamakin - viihtyy trooppisen metsän puissa. Puoliapinoihin kuuluva mustamaki on kotiseudullaan pohjoisella Madagaskarilla joutunut sademetsien hakkuiden vuoksi etsimään uusia puustoisia elinympäristöjä. Elinalueen pirstoutumisen vuoksi mustamaki on vaarantunut.

Ranskalaisesta eläintarhasta Korkeasaareen viime viikolla siirretty naarasmaki tutustuu nyt sitä ja sen tulevaa puolisoa varten remontoituun tarhaan Amazonia-talossa. Kiipeilypuihin on panostettu, jotta kooltaan kotikissan kokoinen mustamaki pääsee loikkimaan pitkillä takajaloillaan oksalta toiselle. Naaras on 15-vuotias ja tämän perimältään arvokkaan yksilön toivotaan lisääntyvän Korkeasaaressa. Laji kuuluu eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan.

Mustamaki kuuluu kansainvälistä eläinkauppaa säätelevän CITES-sopimuksen I-liitteeseen eli kaikki sillä käytävä kauppa on kiellettyä. Mustamaki on rauhoitettu elinalueellaan ja osa lajin edustajista elää suojelualueilla.

Korkeasaareen saapuu tänä vuonna 13 uutta lajia eläintarhan 130-vuotisjuhlan kunniaksi. Viimeisimmät tulokkaat ovat olleet madagaskarilainen dumerilinboa, eteläamerikkalainen margai ja Uuden-Kaledonian harjasgekko.

Lisää aiheesta:

Korkeasaaren uutinen

JAA