Karttapiirros työmaa-alueista Laajasalossa.

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa elokuussa Laajasalon Koirasaarentiellä

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu 8. elokuuta. Työt aiheuttavat melua ja pölyä sekä muutoksia liikenteeseen. Joitakin töitä saatetaan joutua tekemään öisin. Kaikkein meluisimmat työt tehdään arkena kello 7–18.

Syksyllä työt laajenevat todennäköisesti Koirasaarentiellä välille Haakoninlahdenkatu-Reiherintie.

Osa työvaiheista aiheuttaa kovaa melua. Tänä vuonna sellaisia ovat esimerkiksi Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen porapaalutus sekä todennäköisesti Gunillankallion lähellä tehtävä porapaalutus ja pontitus.

Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, mutta toisinaan kello 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Kaikkein meluisimmat työt tehdään arkena kello 7–18.

Joitakin töitä saatetaan joutua tekemään öisin. Yötyöt eivät aiheuta erityisen kovaa melua.

Työmaa aiheuttaa muutoksia pysäköintiin ja liikkumiseen

Kadunvarsipysäköinti poistuu Koirasaarentieltä väliltä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu 8. elokuuta alkavalla viikolla. Töiden edetessä kadunvarsipysäköinti poistuu osissa Koirasaarentieltä väliltä Haakoninlahdenkatu-Reiherintie.

Moottoriajoneuvoliikennettä ohjataan työvaiheiden mukaan, mutta molempiin suuntiin on aina käytössä vähintään yksi kaista. Jalankulku ja pyörätie säilyvät vähintään yhdellä puolella katua.

Bussien pysäkit siirtyvät. Pysäkki Haakoninlahdenkatu H4697 siirtyy itään päin elokuun aikana, Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen toiselle puolelle. Muutkin Koirasaarentien pysäkit siirtyvät hieman rakennustöiden mukaan, mutta kuitenkin lähellä alkuperäistä paikkaansa.

Kaupunkipyöräasema Haakoninlahdenkatu 247 siirtyy elokuussa. Uusi paikka pyritään löytämään läheltä nykyistä paikkaa.

Reitit opastetaan maastossa liikennemerkein. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan myös Kruunusillat-raitiotien nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Tänä vuonna tehdään raitiotien vaativia maanalaisia töitä kuten johtosiirtoja, kunnallistekniikan suojauksia sekä perustuksia valaisin- ja ajolankapylväille. 

Matkustajaliikenteen Laajasalon ja Hakaniemen välillä arvioidaan alkavan vuonna 2027.

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan.

Lisää aiheesta

kruunusillat.fi

Kuva: Kruunusillat