Helsinki Cupin pelaajia Olympiastadionin kentällä 2021.

Tänä kesänä pelattava Helsinki Cup on historiansa suurin

Maailman suurimpiin kuuluva juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup pelataan maanantaista lauantaihin 11.-16. heinäkuuta Helsingin futiskentillä. Tänä kesänä turnaus on historiansa suurin. Otteluissa on mukana reilut 20 000 pelaajaa ja 1 600 joukkuetta Suomesta ja maailmalta. Joukkueita on  200 enemmän kuin koskaan aiemmin yksittäisessä turnauksessa. 

Cupin kansainvälisyydestä kertoo se, että Helsinki Cup on viime vuosina usein kerännyt osallistujia lähes 20 maasta. Tyttöfutiksen nousu näkyy tänäkin kesänä. Tyttöjoukkueita on yli 250 ja poikajoukkueita yli tuhat enemmän.

Mestarien liigan voittopokaalia voi ihailla Helsinki Cupin kisakylässä

Turnauspäivä alkoi arvovaltaisissa merkeissä, kun eurooppalaisen seurajalkapalloilun kolme arvostetuinta pokaalia asetettiin turnausväen ihailtaviksi kisakylässä Käpylässä. Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja UEFA Super Cupin voittokannuja voi käydä katsomassa keskiviikkona ja torstaina kello 9–16.30.

UEFA Super Cup -ottelussa kohtaavat 10. elokuutta Helsingin Olympiastadionilla Mestarien liigan voittaja Real Madrid ja Eurooppa-liigan valloittanut Eintracht Frankfurt. Tämän johdosta eurofutiksen kauneimmat pokaalit ovat nyt Helsingissä.

Kisavieraat pääsevät katsomaan pokaaleita ja kuvauttamaan itsensä niiden edessä 13. ja 14. heinäkuuta Käpylän urheilupuistossa turnajaisten tapahtumatorilla.

Helsinki Cup -mitalit ovat jo itsessään niin arvokkaita muistoja, että monella sellaisen voittaneella se on yhä tallessa – tai peräti takan päällä kunniapaikalla. Tänä vuonna olemme niin onnekkaita, että turnaukseen on saatu esiteltäviksi vähintään yhtä arvokkaita voitonmerkkejä, joista Mestarien liigan pokaali näyttää olevan kaikkein suosituin kuvaustausta. Nämä eurofutiksen arvopokaalit ovat selkeästi yksi turnauksen suurimmista vetonauloista, sanoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

Pokaalit voi nähdä vielä ennen Super Cup -ottelua elokuussa UEFA Super Cupin Fan Zonella Kansalaistorilla tiistaina 9.elokuuta ja keskiviikkona 10.elokuuta.

Finaalipäivä lauantaina 

Torstaina ohjelmassa ovat jatko-ottelut. Perjantaina pelataan tyttöjen sarjojen B-finaalit, poikien sarjojen B- ja C-finaalit sekä tyttöjen yleis- ja harrastesarjojen A-finaalit. Turnaus huipentuu lauantaiseen finaalipäivään, jolloin ratkaistaan 12 sarjan mestaruudet Töölön pallokentällä.

Valtaosa Helsinki Cupin peleistä voi katsoa maksua vastaan Pohjoismaiden suurimmalla urheilustriimausalustalla Solidsportissa. Kaikki ne jotka eivät pääse kannustamaan paikan päälle, voivat striimin kautta osallistua kisahuumaan.

Helsinki Cupin avajaiskulkue vie tiistaina raitiovaunut 2, 4, ja 7 poikkeusreiteille

Raitiolinjat eivät voi ajaa Aleksanterinkadulla Senaatintorin ja Mannerheimintien välillä tiistaina 12. heinäkuuta kello 19.30–20. Tuolloin Helsinki Cupin avajaiskulkue etenee Senaatintorilta, Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Kansalaistorille. 

Poikkeusreitit
Linja 4 ajaa Mannerheimintieltä Kaisaniemen kautta Katajanokalle. 

Linja 7 ajaa Kaisaniemen kautta suoraan Hakaniemeen ja Kruununhaan reittiosuus jää ajamatta.

Linja 2 ajaa normaalisti omalla reitillään Rautatieaseman ja Mikonkadun kautta. Kulkueesta saattaa aiheutua viivästyksiä raitiolinjan kulkuun.

Lisää aiheesta
Helsinki Cup 11.-16.7.2022
HSL

Jalkapallon UEFA Super Cup pelataan Stadikalla 10. elokuuta – voittopokaali on nähtävillä Helsinki Cupissa

Uutinen julkaistu 7.7. ja päivitetty 15.7.


Kuva: Paavo Jantunen