Ihmisiä jonottamassa bussiin maskit kasvoilla.

Maskien käyttö yleistynyt HSL:n liikenteessä: 90 prosenttia matkustajista käyttää maskia

Maskien käyttöaste Helsingin seudun joukkoliikenteessä on noussut selvästi 13.3. käyttöön otetun maskipakon jälkeen. Maskeja käyttää nyt keskimäärin 90 prosenttia matkustajista.

Ennen maskipakkoa joukkoliikenteessä on ollut suositus kasvomaskien käytöstä elokuusta 2020 asti. Maskien käyttö on yleistynyt siitä asti tasaisesti. Ennen maskipakon käyttöönottoa maskeja käytti keskimäärin noin 80 prosenttia matkustajista.

”Maskipakko on otettu liikenteessämme positiivisesti vastaan – kiitos kaikille matkustajillemme turvallisten matkojen takaamisesta”, sanoo toimitusjohtaja Mika Nykänen.

HSL on saanut runsaasti palautetta matkustajilta siitä, että esimerkiksi monet linja-autojen kuljettajat eivät käytä maskia. Tavoitteena kuitenkin on, että kaikki ne kuljettajat, jotka voivat, käyttäisivät maskia.

Vaikka liikenteessä on matkustajia koskeva maskipakko, kuljettajille on annettu asiasta vahvan suositus. Jos maskin käyttö esimerkiksi vaarantaa liikenneturvallisuudesta huolehtimista huurtuvien silmälasien tai terveydellisten syiden takia, maskia ei tarvitse käyttää.

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen