Tyhjä Merikaapelihalli. Kuva: Kaapelitehdas

Merikaapelihalli avataan lauantaina tanssin harrastajien käyttöön

Kaapelitehtaan Merikaapelihalli on valmis tanssijoiden ja esittävän taiteen harrastajien ja taiteilijoiden vallattavaksi lauantaina 14. joulukuuta. Tilaan voi tulla kuka vain, yksin, yhdessä, musiikkilaitteiden kanssa tai ilman.

Yli 3 000 neliön kokoisen Merikaapelihallin ovet avataan klo 11–19 väliseksi ajaksi kaupunkilaisten vapaaseen käyttöön. Tyhjän tilan lisäksi Kaapelitehdas tarjoaa sähkön.

Idea kokeiluun on muhinut Kaapelitehtaan toimitusjohtajan Kai Huotarin mielessä jo useamman vuoden ajan. Sen alkujuuret ovat peräisin pariisilaisen kulttuurikeskuksen Centquatren mahtipontisesta, suuresta hallista, jossa kaikenikäiset esiintyvän taiteen harrastajat ja ammattilaiset tanssijoista sirkustaiteilijoihin treenaavat ja ilmaisevat itseään yksin tai yhdessä muiden kanssa. Tila on kaikille avoin: sinne voi tulla ja sieltä voi lähteä pois silloin, kun haluaa.

Kaapelitehtaan Merikaapelihalli on käytössä noin 250 päivänä vuodessa. Väliin mahtuu siis päiviä, jolloin 3 100 neliön 110 metriä pitkä ja 24 metriä leveä tila on tyhjillään.

Avoimien tilojen konseptille suunnitellaan jo jatkoa, mutta lopulta kaikki on kiinni siitä, ottavatko kaupunkilaiset tilan haltuunsa.

Avoinna:
Lauantaina 14.12. klo 11-19

Lisää aiheesta:

Kaapelitehdas

Tapahtuma Facebookissa