Sotilas puolustusharjoituksessa.

Kehä 20 paikallispuolustusharjoitus 5.-11.9. – meluhaittoa harjoituskohteiden lähistöllä

Maavoimien Uudenmaan paikallispuolustusharjoitus alkaa pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uudellamaalla lauantaina 5.9. ja jatkuu perjantaille 11.9. Osassa kohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.

Harjoitusjoukot liikkuvat puolustusvoimien ajoneuvoilla ja heillä on yllään maastopuvut ja mukanaan taisteluvarustus, osa harjoitusjoukoista on siviilivarusteissa. 

Harjoituksessa toteutetaan myös arjen ratkaisujen kokeilu, jossa kokeillaan ensimmäistä kertaa vastaavassa laajuudessa reserviläisten omien älypuhelinten ja muiden päätelaitteiden, niin sanottujen arjen välineiden, käyttöä paikallispuolustuksen johtamisen tukena. 

Kehä 20 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu Espooseen ja Hankoon, muita harjoitusalueita ovat Helsinki, Kirkkonummi, Lohja ja Raasepori.

Helsingissä harjoituksia on seuraavilla alueilla: Santahamina 5.–11.9., Kasarmitori 5.9. klo 12-18, Kontula 6.9. klo 8-21, Kallahti ja Kätilöopisto 6.9. klo 8-21 ja 7.9. klo 8-14, Lauttasaari ja Vuosaari 7.9. klo 8-14.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kehä20 ja #kaartjr.

Lisää aiheesta:

Maavoimien tiedote
Harjoitusten melutiedote

Kuva: Maavoimat