Kasa vaatteita.

Tuo rikkinäiset ja loppuun kuluneet tekstiilit Sortti-asemalle

Sortti-asemille on tuotu kymmenen kuukauden aikana lähes 120 000 kiloa poistotekstiilejä. Keräykseen kelpaavat rikkinäiset ja loppuun kuluneet vaatteet sekä kodintekstiilit. Märkiä tai homeisia tekstiilejä ei saa tuoda. Tekstiilien kierrätys on yksi HSY:n keinoista päästä 60 prosentin kierrätysasteeseen vuoteen 2025 mennessä.

Voit tuoda Sortti-asemalle rikkinäiset ja loppuun kuluneet tekstiilit kuten takit, housut, hameet ja paidat sekä lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat. Tekstiilien ei tarvitse olla pestyjä tai tahrattomia. Huomioithan kuitenkin, että keräykseen ei saa tuoda peittoja, tyynyjä, mattoja, alusvaatteita tai sukkia. Lisäksi tekstiilien tulee olla kuivia, hajuttomia ja homeettomia. Ehyet ja hyväkuntoiset tuotteet kannattaa viedä Kierrätyskeskukseen tai muille vaatekerääjille, jotta ne pääsevät uusiokäyttöön alkuperäisessä tarkoituksessa.

Tekstiilien kierrätys Sortti-asemalle tuotuna maksaa kymmenen euroa kuutiolta tai kaksi euroa parinsadan litran säkiltä. Tekstiilit kannattaa tuoda hiukan vajaissa säkeissä, jotta ne mahtuvat helpommin keräyssäiliöön.

Lisää aiheesta:

Sortti-asemille tuotu poistotekstiiliä lähes 120 000 kiloa – tuo ainoastaan kuivia, hajuttomia ja homeettomia vaatteita 

Vaatteiden ja tekstiilien lajitteluohjeet

Kuva: HSY