Sotilas harjoituksissa.

Sapeli 20 -taisteluharjoitus näkyy ja kuuluu Uudellamaalla marras-joulukuun vaihteessa

Yli 1100 varusmiestä ja reserviläistä osallistuu marras-joulukuun vaihteessa järjestettävään, Kaartin jääkärirykmentin johtamaan Sapeli 20 -taisteluharjoitukseen Uudenmaan ja Länsi-Suomen alueella 27.11.-4.12.

Harjoitus on tammikuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien, Valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus.

Harjoituksen päätavoitteena on Kaartin jääkärirykmentin joukkojen valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella.

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä. Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita päivittäin, joista voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä.

Helsingissä harjoituksia on seuraavilla alueilla:

Santahamina 27.11.-4.12., Oulunkylä 28.11., Vuosaari 29.11. ja 1.-2.12., Malmi 30.11., Herttoniemi 1.-2.12., Kallahti 1.12., Isosaari 1.-2.12.

Varusmiesten, reserviläisten ja henkilökunnan turvallisen harjoittelun takaamiseksi taisteluharjoituksen suunnittelussa ja toimeenpanossa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #sapeli20

Kaartin Jääkärirykmentti: Sapeli 20 -taisteluharjoitus