Käytössä virtuaalilasit. Kuva: Laurens Derks.

Stadin osaamiskeskus tuo virtuaalisia oppimisympäristöjä Oodiin osana Euroopan ammattitaitoviikkoa

Miten autoalan opiskelu sujuu virtuaalisesti ja mitä mahdollisuuksia uudet teknologiat tuovat opetukseen? Osana Euroopan komission vuosittaista Euroopan ammattitaitoviikkoa, Stadin osaamiskeskus esittelee autoalan opetusta virtuaaliopetuksen keinoin keskustakirjasto Oodissa 14.–16. lokakuuta. 

Osaamiskeskuksen pop-up -koulussa vierailijat voivat ottaa osaa muun muassa vuorovaikutteiseen opetustuokioon sekä kokeilla digitaalisia oppimisympäristöjä kokemuksellisessä Kuutio-huoneessa, jonne Stadin osaamiskeskus on luonut virtuaaliteknologian avulla autokorjaamon. 

”Astuessaan huoneeseen kävijät pääsevät tutustumaan opetukseen ikään kuin he olisivat itse paikan päällä autokorjaamossa”, kertoo työelämävalmentaja ja tilaisuuden järjestäjä Virginia Martinez Stadin osaamiskeskuksesta.

Stadin osaamiskeskuksen järjestämä tilaisuus on kaikille avoin. Se on tarkoitettu erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita innovatiivisista opetusmenetelmistä, uusista kokemuksista, autoista tai virtuaaliteknologiasta. Opetusrobotti Naomi on vastaanottomassa vierailijoita ovella, ja paikan päällä on myös osaamiskeskuksen opiskelijoita.

Stadin osaamiskeskus on koulutusta ja työllistämistä yhdistävä palvelukokonaisuus, joka tarjoaa maahanmuuttajille ammatillista koulutusta, työllistymispalveluja ja kieliopintoja saman katon alla. Keskuksen palvelut on suunnattu yli 17-vuotiaille oleskeluluvan saaneille helsinkiläisille maahanmuuttajille.

Virtuaalinen pop-up -koulu 14.–16.10. klo 10–14, Keskustakirjasto Oodi ja huone: Kuutio.

Euroopan ammattitaitoviikko

Euroopan ammattitaitoviikon päätapahtuma järjestetään Suomen EU-puheenjohtajakauden johdosta tänä vuonna Suomessa. Helsingissä järjestettävään päätapahtumaan sisältyvissä tapahtumissa käsitellään muun muassa tulevaisuuden työelämän osaamistarpeita, jatkuvaa oppimista sekä digitalisaatiota.

Ohjaamo Helsingin hyvät käytännöt jakoon Euroopan ammattitaitoviikolla

Tapahtumaviikon aikana Ohjaamo Helsingille tarjoutuu mahdollisuus esitellä kansainvälisille vieraille toimintaansa 16. ja 17. lokakuuta, jolloin järjestetään VET for All – Skills for Life -konferenssi. Ohjaamoon saapuu molempina kokouspäivinä joukko asiantuntijoita ammatillisen koulutuksen alalta eri EU-maista.

Kaupungintalolla Young Entrepreneurs Skills -tapahtuma

Stadin ammatti- ja aikuisopisto toteuttaa verkostoyhteistyössä Young Entrepreneurs Skills -tapahtuman 15.–17.10.2019 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtumassa nostetaan esiin yrittäjyys opiskelijoiden ja yrittäjyyskasvatuksen verkoston kautta. Tapahtuma on osa Euroopan ammattitaitoviikkoa.