Sinivuokkoja polulla kulkijoiden varrella.

Ota sunnuntaina suunnaksi Kuusijärvi tai Viikki

Koko perheelle järjestetään kaksi luontoretkeä äitienpäiväsunnuntaina 8. toukokuuta. Kohteina ovat Kuusijärvi Vantaalla ja Viikin arboretum sekä Keinumäen lintutorni Helsingissä.

Lähtö Kuusijärven äitienpäiväretkelle on kello 10 Kuusijärven ulkoilualueen pysäköintialueella, Kuusijärventie 2. Parituntinen retki toteutetaan lasten ehdoilla. Omat eväät kannattaa ottaa mukaan.

Viikin arboretumiin ja Keinumäen lintutornille lähdetään kello 14. Lähtöpaikka on Gardenian piha-alue, Koetilantie 1. Tämänkin koko perheen äitienpäiväretken kesto on kaksi tuntia. Retkelle on hyvä ottaa omat eväät mukaan.

Molempiin retkikohteisiin suositellaan käytettäväksi julkista liikennettä. Retki alkaa rennosti, kun ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa. Julkinen liikenne kuljettaa retkikohteeseen. Autotta retkeilevä voi suunnitella kulkemisen vapaasti myös eri asemien tai pysäkkien välille. Matka sujuu ilmastoystävällisesti ja vaikkapa retkikarttoja tutkiskellen.

Reitit ja aikataulut löytyy Reittioppaasta. Suunnitteluapuna voi käyttää myös Retkikartta.fi- verkkopalvelua

Retkelle mukaan

  • säänmukainen vaatetus
  • kumisaappaat tai maastokengät
  • evästä 
  • kiikarit

Luontoretkikalenteri 2022.

Pääkaupunkiseudun retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retket ovat maksuttomia, ellei toisin mainita. Kaikki retket soveltuvat myös kouluikäisille lapsille. Perheretket ovat erityisesti lasten ehdoilla toteutettavia toiminnallisia retkiä.

Lisää aiheesta
Retkikalenteri
Reittiopas
Retkikartta

Kevätluonto kutsuu – Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2022 on ilmestynyt
hel.fi-uutinen 25.04.2022

Kuva: Raisa Ranta