Osa linja 200 linjakartasta, konainen löytyy HSL:n sivuilta.

Runkolinja 200 Elielinaukiolta Pitäjänmäen kautta Espooseen aloittaa 10. elokuuta

Pääkaupunkiseudun seuraava runkolinja aloittaa syysliikenteeseen siirryttäessä 10.8., kun nykyisen linjan 235:n korvaava uusi runkolinja 200 (Elielinaukio – Pitäjänmäki – Leppävaara – Karakallio – Jorvi – Espoon keskus) aloittaa.

Bussien väri vaihtuu oranssiksi, sisään voi astua myös keskiovista ja voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle tai kortinlukijalle. Reitin varrella parannetaan pysäkkejä ja liikennevaloetuuksia. Näyttölaitteita tulee pysäkeille lisää.

Runkolinjan nopeuttamiseksi bussit eivät pysähdy kaikilla pysäkeillä. Linja 200 pysähtyy matkan varrella 32 pysäkillä. Linjaan 235 verrattuna jää runkolinjalta pois Espoon suuntaan 12 ja Helsingin suuntaan 10 pysäkkiä. Poistuvien pysäkkien valintaan ovat vaikuttaneet matkustajamäärät ja tärkeys vaihtopysäkkinä. Pysäkit, joilla runkolinja pysähtyy, varustetaan oranssein katosreunuksin.

Uusi runkolinja liikennöi maanantaista lauantaihin noin klo 5-23 ja sunnuntaisin noin klo 6-23. Vuoroväli päivällä on tasainen 10 minuuttia, aikaisin aamulla, iltaisin ja sunnuntaisin harvempi.

Lisää runkolinjoja on odotettavissa Helsingin seudun liikenteen HSL:n runkolinjastrategian mukaisesti. Seuraavien runkolinjojen perustamisesta on jo päätetty:

  • Vantaan poikittainen runkolinja 570 Mellunmäki - Hakunila – Tikkurila – Lentoasema
  • Runkolinja Eirasta Töölön kautta Munkkivuoreen ja Myyrmäkeen
  • Runkolinja 40 Elielinaukiolta Haagan kautta Kannelmäkeen

Nämä aloittavat liikenteen syksyllä 2021. Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suunnat saavat aikanaan runkolinjat Helsingin keskustasta.

Lisää aiheesta:

HSL

Tekeillä: Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja.

Uutinen julkkaistu 12.5. ja tuoreutettu 10.8.