Sähköauto Helenin  latauspisteellä.

Tuulisähköllä ladattu yhteiskäyttöauto tarjoaa uuden, päästöttömän liikkumismuodon

Helsingissä voi nyt siirtyä paikasta toiseen tuulisähköllä ladatulla yhteiskäyttöautolla. Sähköautojen latausverkosto kasvoi viime vuonna noin sadalla uudella latauspisteellä. Nyt Helen ja tanskalainen GreenMobility mahdollistavat yhdessä ekologisen yhteiskäyttöautoilun sähköautoilla, jotka ladataan Helenin tuulisähköllä.

- Helsinki on sähköautoilun edelläkävijäkaupunki, jossa on Suomen laajin latausverkosto. Olemme kehittäneet aktiivisesti pääkaupungin sähköistä liikennettä jo yli 10 vuoden ajan, ja tarjoamme latausratkaisuja myös valtakunnallisesti, sanoo ratkaisuliiketoiminnan johtaja Sari Mannonen Helenistä.

Tanskalaisen GreenMobilityn kalusto koostuu sataprosenttisesti sähköautoista, jotka toimivat minuutti- ja tuntiveloituksella. Ensimmäiset autot Helsingin kaduilla nähtiin jo viime vuoden lopulla.

- GreenMobility syntyi vastaamaan kaupunkien kasvavaan tarpeeseen kestävälle yhteiskäyttöautoilulle. Ratkaisumme mahdollistaa päästöttömän auton käytön vuorokauden ympäri ilman auton omistamisesta aiheutuvaa vaivaa ja kustannuksia, sanoo GreenMobilityn toimitusjohtaja Thomas Heltborg Juul.

Yhteiskäyttöautot tulevat pääasiassa Helsingin kantakaupungin alueelle. Samalla alueella sijaitsee yli 200 Helenin sähköauton latauspistettä.

Sähköautojen yleistyessä tarvitaan helppokäyttöisiä palveluita

Sähköautojen myynti on pysynyt kasvukäyrällä koronavuodesta huolimatta, ja yhä useamman kuluttajan seuraava auto kulkee sähköllä. Yhteiskäyttösähköauton vuokraaminen on hyvä tapa tutustua sähköautoiluun.

GreenMobilityn sähköautot ladataan käyttövalmiiksi Helenin latauspisteillä. Jokaisessa autossa on myös Helen Latauksen tunnistekortti, joilla käyttäjä voi tarvittaessa ladata lisävirtaa autoon kaikilla Helenin latauspisteillä. Viemällä auton lataukseen käyttäjä ansaitsee lisää ajoaikaa.

Lisää aiheesta:

Helen tiedote