Tuomaan Markkinat ovat Senaatintorilla

Vanha ja vastuullinen joulutori Tuomaan Markkinat avataan 6. joulukuuta

Tuomaan Markkinat kokoaa 6.–22. joulukuuta kaikkiaan 72 kotimaista käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 12 ravintolaa Senaatintorille ja sen ympärille. Karuselli pyörii tänäkin vuonna kaikkien riemuksi torilla.

Avajaispäivän ohjelmassa 6. joulukuuta on yhteislaulua ja askartelua. Avajaispäivän 6.12. kello 14.00 Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on tulkattu viittomakielelle. Viikonloppuisin joulupukki ottaa vastaan viime hetken lahjatoiveita. Luvassa on vegekinkkubigoa ja Singa-joulukaraokea. Markkinoiden aikana Torikortteleissa voi lisäksi harrastaa glögihoppingia ja joulukuusisuunnistusta.

Kestävä vaihtoehto massatuotannolle

Myyjät ja ruokatoimijat on valikoitu huomioimalla vastuullisuus tuotanto- ja toimintatavoissa. Tuomaan markkinat tarjoavat kestävän vaihtoehdon massatuotantona valmistetulle lahja- ja koristetavaralle.

Markkinoiden myyjäkattaus koostuu niin pienistä paikallisista toimijoista kuin alueellisista erikoisuuksistakin kuten Helsingin kaupunginosissa sijaitsevista pesistä kerättyä lähihunajaa, kalakukkoja ja muita eteläsavolaisia herkkuja, ahvenanmaalaista kalaa ja juustoja.

Lahjoja vähävaraisille perheille

Suomen Punaisen Ristin Kontista voi valikoida läheiselleen kierrätetyn lahjan sekä paketoida pakettinsa SPR:n katastrofirahaston hyväksi. Tuomaan Markkinoiden myyjillä on lisäksi mahdollisuus lahjoittaa ylijääneet tuotteet Hurstin joulukeräykseen. Tapahtuman kävijät voivat ostostensa lisäksi hankkia joululahjan vähävaraiselle perheelle toimitettavaksi.

Luomua ja lähiruokaa ravintolapihalla

Tuomaan Markkinoiden sydän on viihtyisä ravintolapiha, jossa tunnelmoidaan kuumilla juomilla sekä kauden perinneruoilla ja uusilla mauilla eturivin helsinkiläisiltä ravintolatoimijoilta. 

Ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi erityisesti kasvis- ja vegaaniruokavaliot. Markkinoilla pyritään minimoimaan ruokahävikki, ja yli jääneitä annoksia voi pelastaa mukaansa ResQ Club -sovelluksen kautta.

Markkinat satsaa kierrätykseen ja ekologisuuteen. Tapahtumassa torjutaan ruokahävikkiä, suositaan hyväntekeväisyyttä, lähituottajien esiintuomista ja vastuullisia joululahjoja. Myös esteettömyys on markkinoilla huomioitu.

Aukioloajat
6.–22.12.2019 Senaatintorilla
Avoinna: Ti-Pe klo 11-20, La-Su klo 10-20, Ma suljettu

Lisää aiheesta
tuomaanmarkkinat.fi
Reittiopas

Uutinen julkaistu 15.11. ja tuoreutettu 2.12.