Syksyiset puut hämärässä / Kuva Julius Konttinen, myhelsinki.fi

Vinkkejä: Jännitystä ja iloa Halloween -juhlintaan

Syksyn pimeys ja synkkyys kohdataan jälleen lauantaina 2. marraskuuta Halloween -juhlissa. Kohtaa pelkosi vaikkapa Korkeasaaren Halloween -tapahtumassa. Pääset tapaamaan eläimistä jännittävimmät  - torakat, tarantulat ja käärmeet. Viaporin Kekri -tapahtumassa juhlit kauan unohduksissa ollutta kekrijuhlaa ja voit kohdata pimeyden vailla pelkoa. Tässä myös muita vinkkejä Halloweeniin:

Kohtaa pelkosi Korkeasaaressa

Uskallatko kohdata käärmeen silmästä silmään? Entä pidellä isoa torakkaa kädelläsi? Houkutteleeko virtuaalinen käynti taiwaninrottakäärmeen luona tai kaipaatko päähäsi torakkakypärää?  Korkeasaaren trooppisten talojen välinen tunneli on täyttynyt hämähäkinseitistä Halloweenin alla. Varsinaiset seitinkutojat uusiin terraarioihin,  kolme uutta tarantulaa, muuttivat tunneliin tällä viikolla. 

Tapahtumaviikonloppuna 2. – 3.11. Korkeasaaren portit avataan kello 10 ja eläintarha on avoinna iltahämärään, kello 18 saakka.

Lue lisää:
Kohtaa pelkosi Korkeasaaressa
Korkeasaaressa kolme uutta tarantulaa 

Suomenlinnassa vietetään Viaporin Kekriä

Suomen talven ollessa pitkä, synkkä ja väistämätön, on ainoa vaihtoehto toivottaa se tervetulleeksi. Tule Suomenlinnaan juhlimaan kauan unohduksissa ollutta kekrijuhlaa ja kohtaa pimeys vailla pelkoa.

Tapahtumassa voit heittäytyä historian kauheuksiin, tutkia Suomenlinnan pimeää puolta ja tutustua linnoituksen suljettuihin osiin. Luvassa on muun muassa kulttuuria, taidetta, musiikkia, performansseja, pimeyttä ja henkiä, ruokaa ja juomaa unohtamatta.

Lue lisää:
Viaporin Kekrin ohjelma
Suomenlinnan uutinen

Haamulinnan kummitusjuhlat Teattterimuseossa

Syksy pimenee ja on taas Kummitusjuhlien aika! Tiesitkö, että Teatterimuseon seinien sisältä löytyy myös näkymätön Haamulinna, johon voi päästä vain 2.11. tänä vuonna? Tuona päivänä järjestetään Kaapelitehtaan museoiden Perhepäivä, joten kummitusaiheista puuhaa on luvassa kaikissa kolmessa museossa.

Erityisesti Haamulinnan väki odottaa Kummitusnarrin, linnan hovinarrin, hauskimpien temppujen ja uusimpien juttujen esitystä.  Teatterimuseon ohjelmaa ovat viimevuotiseen tapaan järjestämässä Kallion lukion opiskelijat.

Perhepäivä ja Kummitusjuhlat järjestetään lauantaina 2.11. kello 11–15. Mukaan Teatterimuseon ohjelmaan voi tulla oman aikataulun mukaan, viimeistään kello 14.30.

Perhepäivänä sisäänpääsy on ilmainen alle 18-vuotiailta ja aikuisille on tarjolla 12 € yhteislippu kolmeen museoon. Myös Museokortti käy!

Lue lisää:
Kummitusjuhlat Haamulinnassa

Helsingin hyytävimmät paikat ja tarinat

Entä missä ovat Helsingin pelottavimmat paikat ja karmeimmat tarinat? Myhelsinki.fi on koonnut sivuilleen listan kummitustaloista, mestauspaikoista  ja muista pelottavista kohteista Helsingissä.

Hyytävien paikkojen listalta löytyy muun muassa:

  • Ruiskumestarin talon kummitus  – Kerrotaan, että Helsingin vanhimmassa puutalossa pitää museon lisäksi tyyssijaansa tukevan ruiskumestari Wickholmin haamu.
  • Tuomarinkylän kartanon vanha rouva  – Tarinan mukaan kartanossa kummittelee alkuperäisen kartanonomistajan tyttären, Natalia Kavaleffin aave.
  • Kansallisteatterin kummitukset  – Kansallisteatterissa käy oikein kummitusten kuhina, jos tarina pitää paikkaansa.
  • Kruunuvuoren rannan hylätyt huvilat  – Aavemaista tunnelmaa ja rappioromantiikkaa löytyi myös Kruunuvuoren alueelta, jossa aika pysähtyi vuosikymmeniksi.

Lue lisää:
myhelsinki.fi

Tapahtumia

31.10. Halloween-askartelua Kannelmäen kirjastossa kello 14.30-16.30
31.10. Lasten Halloween Etelä-Haagan kirjastossa kello 13-17
01.11. Tervetuloa vauva-ja taaperoperheet perhetalo Betanian Halloween- juhliin kello 10-12.30
01.11. Leikkipuisto Linnuradan Halloween-tapahtuma pikkulapsipehreille kello 10-12
01.11. Halloween-puuhaa lapsille Malminkartanon kirjastossa kello 12-16
01.11. Halloween-juhla vauvoille ja taaperoille Keskustakirjasto Oodissa kello 14.45-15.30
02.11. Leikkpuisto Lorun Halloween kello 12-15
02.11. Kauhua kakaroille – Suosittu pyhäinpäivän koko perheen tapahtuma Stoassa kello 12-15 
02.11. Kauhujen ilta Oodissa kello 16-19
02.-03.11. Seurasaaren Kruunussa vietetään marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Halloweenia

Palvelut pyhäinpäivänä: