Kuvituskuva: Riku Ounaslehto

Helsingin kaupungin varhaiskasvatus lähestyy vauvaperheitä ennakoivasti

Ensi syksystä lähtien kaikkia helsinkiläisiä 2-4 kuukauden ikäisten vauvojen huoltajia lähestytään Suomi.fi-viestit-palvelun avulla sähköisesti tai kirjeellä ja tuodaan tietoa varhaiskasvatuksesta sekä siihen hakeutumisesta. Huoltajat ohjataan Asti-asiointipalveluun, jossa huoltajat voivat halutessaan aloittaa lapsensa varhaiskasvatuspolun suunnittelun.

Varhaiskasvatuspolun suunnitelmassa huoltaja voi arvioida kuinka kauan lasta hoidetaan kotona ja mitä varhaiskasvatuspalveluita eri vaiheissa toivoo. Tieto varhaiskasvatuksesta on saatavilla perheille kootusti yhdellä kertaa, selkeästi ja oikea-aikaisesti. Kerättyjä tietoja hyödynnetään varhaiskasvatuspaikkojen suunnittelussa ja myöhemmin varhaiskasvatuspaikan ehdottamisessa.

Ensi syksystä lähtien huoltajat, jotka tekevät lapsellensa varhaiskasvatuspolkusuunnitelman, saavat myöhemmin varhaiskasvatushakemuksen esitäytettynä ja Asti muistuttaa hakemuksen oikea-aikaisesta jättämisestä.

”Kokemuksemme mukaan monella perheellä on selkeät suunnitelmat siitä, milloin palataan töihin ja miten lapsen varhaiskasvatus halutaan silloin järjestää. Haluamme tarjota perheille mahdollisuuden ennakointiin. Suunnitelman tekeminen ei sido perheitä mihinkään, mutta toivomme uuden tavan toimia helpottavan huoltajien arkea. Samalla saamme arvokasta tietoa palvelun suunnitteluun”, sanoo Ulla Lehtonen Helsingin va. varhaiskasvatusjohtaja.