Kuvituskuva, jossa kuvataan videota.

Helsinki Education Week 2021: Oppijoista tulevaisuuden muotoilijoita

Mitä ovat tulevaisuustaidot ja miten niitä edistetään? Neljättä kertaa järjestettävä Helsinki Education Week kokoaa Helsingin yli 14 000 opettajaa ja kasvattajaa yhteen jakamaan ja kehittämään oppijoiden tulevaisuustaitoja.

Helsinki Education Week -tapahtumaviikon punaisena lankana kulkee tänä vuonna teema Tulevaisuuden muotoilijat, jossa oppijat ovat keskiössä. Tavoitteena on yhdessä esittää pedagogisesti oivaltavia kysymyksiä ja löytää ratkaisuja, jotka vahvistavat oppijoiden kokemusta aktiivisesta toimijuudesta.

Koulutuksen tehtävä on antaa taitoja ja työkaluja tuleville sukupolville positiivisen tulevaisuuden rakentamiseen. Millaisia taitoja oppijat tarvitsevat kestävän, merkityksellisen ja yhdenvertaisen tulevaisuuden muotoiluun?

”Osallisuuden kokemus ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin ovat edellytys sille, että tulevaisuus näyttäytyy positiivisena”, sanoo Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Ohjelmahaku alkaa elokuussa

Tapahtumaviikkoon voivat tehdä ohjelmaehdotuksia kaikki kasvatuksen ja koulutuksen parissa Helsingin alueella toimivat tahot. Tapahtumat voivat olla suunnattu kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille, oppijoille, huoltajille ja muille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Mukaan saadaan myös kansainvälisiä oppimisen kehittäjiä, sillä Helsinki Education Week järjestetään yhteistyössä oppimisinnovaatioiden tunnistamiseen keskittyvän HundrEDin kanssa.

Ohjelmaehdotuksia voi jättää 3.8.2021 alkaen tapahtuman verkkosivulla.

Helsinki Education Week 2021 on 1.–5.11.2021 järjestettävä viikon mittainen helsinkiläisen oppimisen juhla, joka tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä sekä mahdollistaa yhteistyön kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden kanssa.

Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 10 000 osallistujaa yli sataan pieneen ja isoon virtuaaliseen työpajaan ja keskustelutilaisuuteen.