Hiidenkiven peruskoulussa siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen teki perusopetuslain perusteella päätöksen siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin Hiidenkiven peruskoulussa keskusteltuaan koulun rehtorin sekä sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan kanssa. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt koskevat luokkien 7.-9. oppilaita ja ovat voimassa 17.–19.2.2021.

Hiidenkiven peruskoulussa on ollut 2 koronatartuntaa ja useita altistuksia. Toinen näistä tartunnoista on ollut koronavirusmuunnos. Yläluokkien oppilaista altistuneita on 31 ja henkilöstöstä 18. Koulussa on oppilaita yhteensä 886, joista yläasteella on 429 oppilasta.

Päätös etäopetukseen siirtymisestä varmistaa opetuksen turvallisen sujumisen. Helsingin kouluissa on kerrattu erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen osaamista ja tehty valmisteluja mahdolliseen etäopetukseen siirtymisestä. Hiidenkiven peruskoulussa on kaikilla 7.-9. luokkien oppilailla tietokoneet ja käytettävät oppimisalustat on kerrattu oppilaiden kanssa. Koulu toimittaa huoltajille tarkemmat ohjeet Wilman kautta.

Koulun muiden vuosiluokkien sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat koululla lähiopetuksessa. Etäopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koululla porrastetun aikataulun mukaisesti. Karanteenissa oleville oppilaille on varattu ruokapaketit.