Koululaisten iltapäivätoiminnan hakemusten käsittelyssä on ilmennyt ongelmia

Tulevan lukuvuoden iltapäivätoimintaan hakeutumisessa on valitettavasti ollut teknisiä haasteita yksittäisten hakemusten osalta. Tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole kovin laajamittainen ongelma.

Hakemus oli mahdollista tehdä suojatulla sähköpostilla tai lähettää postitse

Koronaepidemian vuoksi hakulomakkeita ei voinut palauttaa suoraan toimipaikkoihin, vaan poikkeuksellisesti turvasähköpostin tai perinteisen postin välityksellä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Suojattu sähköposti hakemusten palautuskanavana otettiin nopealla aikataululla käyttöön, sillä hakemuksen toimittaminen suoraan toimipisteisiin tai postilla muuttui koronarajoitusten vuoksi perheille haasteelliseksi.

Teknisten ongelmien vuoksi kaikki suojatulla sähköpostilla toimitetuista hakemuksista eivät ole tallentuneet järjestelmään ja siksi niitä ei olla käsitelty. Jos päätöstä ei ole tullut postin mukana kotiin ja huoltaja on tehnyt hakemuksen hakuaikana, kaupunki käsittelee hakemukset samalla periaatteella kuin hakuaikanakin tulleet hakemukset. Mikäli tätä päätöstä ei ole tullut postin mukana, huoltajat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi ja varmistaa hakemuksen tilanteen.

Lukuvuoden 2020-2021 koululaisten iltapäivätoimintaan oli mahdollista hakea 23.3. alkaen ja koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen hakuaikaa pidennettiin 8.5. asti, jotta mahdollisimman monen lapsen hakulomake ehtisi päätöksentekoon ennen juhannusta. Myöhemmin kesällä tulleet hakemukset otetaan käsittelyyn 27.7. alkaen. Kaikki hakijat saavat paikan iltapäivätoimintaan joko ensisijaisesta hakupaikasta tai mahdollisimman lähellä sijaitsevasta paikasta.

Iltapäivätoiminta alkaa syyslukukauden käynnistyessä 13.8. kaupungin suomenkielisissä ja 18.8. ruotsinkielisissä peruskouluissa

Helsingissä suosittua iltapäivätoimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistoissa tai kouluilla järjestettävässä iltapäivätoiminnassa. Kaupunki toivottaa kaikkein nuorimmat peruskoululaiset lämpimästi mukaan monipuoliseen koulupäivän jälkeiseen toimintaan. Koulupäivä ja iltapäivätoiminta muodostavat merkityksellisen kokonaisuuden pienen koululaisen arjessa myös ensi syksynä.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.