Kannelmäen peruskoulussa siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin

Kannelmäen peruskoulussa siirrytään maanantaina 7.9.2020 poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, jolloin osa koulun oppilaista opiskelee etäyhteyksiä hyödyntäen. Suurin osa oppilaista jatkaa edelleen lähiopetuksessa. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja teki perusopetuslain perusteella päätöksen siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin Kannelmäen peruskoulussa ajalle 7.–11.9.2020.

Osa Kannelmäen peruskoulun 5.–9.-luokkalaisista vuorottelee viikon 37 lähi- ja etäopetuksen välillä. Peruskoulussa on ollut koronatartuntoja, ja altistuneita oppilaita on 118. Henkilöstöä on altistunut 21. ”Tilannetta arvioitiin yhdessä sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan sekä koulun rehtorin kanssa ja päädyimme siihen, että siirtyminen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ja opetukseen etäyhteyksiä hyödyntäen on välttämätöntä opetuksen turvaamiseksi”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Helsingin kouluissa on syyslukukauden alussa kerrattu erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen osaamista ja tehty valmisteluja mahdolliseen etäopetukseen siirtymisestä. ”Kannelmäessä on hyvä valmius siirtyä tähän järjestelyyn. Poikkeusjärjestelyt koskevat Kannelmäen peruskoulun toimipistettä osoitteessa Runonlaulajantie 40”, Pohjolainen toteaa.

Lähiopetukseen jäävät Kannelmäen perusopetuksen 1.–4.-luokkalaiset sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat sekä suurin osa 5.–9.-luokkalaisista. Etäopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koululla porrastetun aikataulun mukaisesti.

Koulu toimittaa huoltajille tarkemmat luokkakohtaiset ohjeet Wilman kautta.