Nuori tietokoneella

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat: ”Parasta menestystä kaikille kokelaille!”

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat tiistaina 15. maaliskuuta äidinkielen ja kirjallisuuden kokeella. Kirjoituksiin osallistuu tänä keväänä Helsingin kaupungin lukioista 3800 opiskelijaa.

”Olemme tarjonneet paljon tukea kirjoituksiin valmistautuville kokelaille, ja uskon, että se näkyy tuloksissa. Parasta menestystä kirjoituksiin kaikille kokelaille!” kannustaa lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Helsingin lukioissa on varauduttu monin tavoin, jotta ylioppilaskirjoitukset toteutuvat terveysturvallisesti. Kaupungin lukioissa aloitettiin kotikoronatestien jakelu heti talviloman jälkeen. Ensimmäisenä kotitestejä saivat ylioppilaskokelaat ja ylioppilaskirjoituksia valvovat opettajat.

Kokeisiin osallistuville nuorille viestittiin ennakkoon, että omalla vastuullisella toiminnalla vapaa-ajalla, lähikontaktien vähentämisellä ja rokotesuojalla on suuri vaikutus tartuntariskiin.

Tulokset toukokuun puolivälin jälkeen

Ylioppilaskirjoituksiin ei saa osallistua sairaana tai edes vähäoireisena, ja tämä koskee myös kirjoitusten valvojia. Koetilanteissa muistetaan hyvä käsihygienia, turvavälit sekä kasvomaskit.

”Koetiloissa huolehditaan erityisesti kosketuspintojen puhtaudesta ja tarjotaan osallistujille käsidesiä sekä kasvomaskeja", kertoo ruotsinkielisen lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat läpi maaliskuun ja päättyvät perjantaina 1. huhtikuuta saamen äidinkielen kokeeseen. Tutkinnon tulokset lähetetään lukioille toukokuun puolivälin jälkeen.

Kuva: Adobe Stock