Kuva: Konsta Linkola

Leikkipuistojen kesä 2022

Leikkipuistot ovat leikki- ja kohtaamispaikkoja kaikenikäisille myös kesällä. Kysyimme maalis-huhtikuussa helsinkiläisiltä palautetta leikkipuistojen kesän 2022 aukiolosuunnitelmasta. Saimme yli 700 palautetta, joiden pohjalta edelleen muokkasimme suunnitelmaa. Kiitämme kaikkia palautetta antaneita.

Kesällä 2022 Helsingissä on auki kesäkuussa 42 puistoa, heinäkuussa 32 puistoa ja elokuussa koulujen alkuun asti 32 puistoa.

Päätökseen siitä, mitkä leikkipuistot ovat auki, vaikuttavat edellisten vuosien kävijämäärät, saatu ja kerätty palaute ja kokemukset sekä esimerkiksi leikkipuistojen remontit. Päätökseen vaikuttavat myös hyvät kulkuyhteydet ja toiminnan suunnittelu niin koululaisten leirien kuin pikkulapsiperheidenkin toiminnan osalta.

Tulevana kesänä leikkipuistoissa avataan kahden koronavuoden jälkeen kahluualtaat. Leirit, aktiviteetit ja kahluualtaiden valvonta tarvitsevat henkilöstöä, ja myös henkilökunnan loma-aika vaikuttavat suunnitteluun. Puistoja on tänä kesänä auki koronavuosien jälkeen enemmän kuin aiempina vuosina.

Helsingissä leikkipuistojen kesä starttaa 6.6.2022. Auki olevissa leikkipuistoissa on tarjolla myös kesäruokailu (pois lukien leikkipuisto Loru) ja toimintaa pikkulapsiperheille. Osassa leikkipuistoja järjestetään edellisvuosien tapaan koululaisten päiväleirejä. Kaikkiin aukioleviin puistoihin ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja perheet. Koululaiset voivat viettää päivän auki olevassa leikkipuistossa, vaikka siellä ei olisi päiväleiriä. Leikkipuistot ovat auki arkisin klo 9-16.

Leikkipuistojen kesäsivusto on avattu osoitteessa: www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/leikkipuistojen-kesa. Kesäsivustolta löytyy päiväleirejä järjestävät leikkipuistot ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet.

Tervetuloa nauttimaan leikkipuistosta kesällä 2022!