Palkittu opinto-ohjaaja

Helsinkiläiset opinto-ohjaajat palkittiin digitaalisesta oppimisratkaisusta

Helsingin kaupungin lukioissa työskentelevät opinto-ohjaajat Satu Alatalo ja Anniina Järvinen on palkittu vuoden parhaimpien digitaalisten oppimisratkaisujen kehittämisen kilpailussa. Alatalo ja Järvinen palkittiin kehittämästään Opopassi-ratkaisusta, joka toimii lukiolaisten opintojen ohjauksen digitaalisena oppimisympäristönä.

”Tämä on nuorten jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelun työkalu, jonka avulla nuori voi löytää oman polkunsa tehtäviä tekemällä. Sisältö perustuu lukion opo 2-opintojakson opetussuunnitelmaan. Opopassilla on nyt jo noin 200 000 käyttäjää, eli Suomen lukiolaisista suuri osa käyttää työkalua, joka on maksutta kaikkien käytössä. Olemme kouluttaneet valtakunnallisesti jo yli 500 opinto-ohjaajaa työkalun käyttöön”, kertoo opinto-ohjaaja ja apulaisrehtori Satu Alatalo.

Opopassi sai palkintoraadin kunniamaininnan sisukkuudesta, jolla kehittäjät ovat oman työnsä ohella kehittäneet ratkaisua. Opopassi palkittiin myös yleisön suosikkina. Kilpailun järjesti Suomen eOppimiskeskus ry.