Penkkarirekka kaupungintalon edessä.

Helsingin lukiolaisten penkkarit järjestetään virtuaalisesti ja vanhojen tanssit siirtyvät

Penkkariajot ja vanhojen tanssit ovat lukiolaisille ja heidän läheisilleen tärkeitä traditioita, mutta koronaepidemiatilanteen vuoksi niitä ei tänä vuonna valitettavasti voida järjestää kuten tavallisesti.

Keväällä 2021 penkkarit toteutetaan virtuaalisesti ja vanhojen tanssit siirretään helmikuulta myöhempään kevääseen. Myöskään abishowta tai muita vastaavia yhteistilaisuuksia lukioissa ei voida järjestää. Näillä päätöksillä halutaan estää tapahtumista mahdollisesti seuraavat altistumiset, tartunnat ja karanteenit, jotta 16. maaliskuuta alkavat ylioppilaskirjoitukset eivät vaarantuisi.

Opiskelijoita kannustetaan kuitenkin toteuttamaan yhteinen virtuaalinen penkkaripäivä esimerkiksi abivideoiden muodossa 11. helmikuuta.

Vanhojen tansseihin osallistuvilla opiskelijoilla puolestaan on mahdollisuus itse vaikuttaa tanssiaispäivämäärän valintaan ja juhlan kulkuun. Vanhojen tanssien turvallisen harjoittelun ohjeet toimitetaan lukioihin lähiopetukseen palattaessa. Ohje tulee noudattamaan THL:n, STM:n, Opetushallituksen ja Helsingin kaupungin terveysviranomaisten ohjeistuksia.

Lukioita koskien Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat lisäksi eilen, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Lisätietoja tänään 15. tammikuuta julkaistussa uutisessa: 

Kuva: Seppo Laakso.