Kuva: Emilia Kangasluoma

Talviloma leikkipuistoissa

Koululaisten talvilomaviikkoa vietetään tuttuun tapaan viikolla 8 eli 21. –25.2.2022.

Koululaisten päiväleirit

Osa leikkipuistoista järjestää maksutonta päiväleiritoimintaa 1.-3.-luokkalaisille koululaisten talvilomalla. Mukaan pääsee ilmoittautumalla suoraan leikkipuistoon. Voit ilmoittaa lapsesi koko ajalle tai yksittäisille päiville suoraan leikkipuistoon. Paikkoja on rajoitetusti.

Vapaita leiripaikkoja voi tiedustella koko päiväleiritoiminnan ajan. Päiväleirillä toimitaan pienryhmissä ja ulkoillaan päivittäin sekä tehdään retkiä kävellen lähialueelle.

Leikkipuiston ohjaajat ovat puistossa lapsia varten ja vastaavat turvallisen toimintaympäristön luomisesta eli leikkirauhasta, leikinkestävistä toimintavälineistä ja tilannekohtaisesta huolenpidosta koululaisista.

Koululaiset ovat vakuutettuja leikkipuistoalueella ja retkillä. Koululaisen turvallisuuden kannalta on tärkeää, että leikkipuiston ohjaajilla on lapsen huoltajan yhteystiedot sekä tieto lapsen tulo- ja lähtöajoista.

Päiväleirejä järjestävät puistot ovat: Tuorinniemi, Piika, Strömberg, Arabia, Linja, Sanna, Ruoholahti, Seppä, Kotinummi, Salpausselkä, Torpparinmäki, Kipinäpuisto, Lampi, Rusthollari, Linnunrata, Nurkka, Tullinpuomi ja Isonneva.

Pienten puuhat

Talvilomaviikolla leikkipuistoissa ja perhetaloissa järjestetään myös Pienten puuhia alle kouluikäisille lapsille perheineen.

Pienten puuhia järjestävissä puistoissa leikitään, liikutaan, musisoidaan, askarrellaan ja tavataan muita lapsia ja perheitä. Toiminta on maksutonta ja siihen ei tarvitse ilmoittautua. Leikkipuistossa voit lämmittää omia eväitä ja keittää kahvia tai teetä.

Pienten puuhia järjestävät puistot ovat: Orava, Kiiltotähti, Trumpetti, Intia, Lahnalahti, Loru, Maasälpä, Viikkari, Unikko, Mäkitorppa, Etupelto, Lohikäärmepuisto, Munkki, Tapuli, Kankarepuisto, Myllynsiipi ja Perhetalo Kajuutta.